”Hon kom, hon åt, hon gick”

3 timmar och 42 minuter mer dagsljus idag. Nu börjar det märkas! Det är inte kolsvart vare sig när jag åker till jobbet eller åker hem från jobbet. Halleluja!

Sov himlans gott i 9 timmar inatt. Klockan sex vaknade jag och tankarna började snurra kring samtalsgruppen på em 🕕 Igår lånade jag konfirmandböcker och tog fram ett samtalsunderlag om fastan och de tio budorden, men så slog det mig att de kanske har pratat om det redan. Jag ska be om att få en kopia på kollegans planeringen ifall jag ska ha gruppen ensam igen. Det är en sak när man lärt känna en grupp, men när den är ny och lite obekant är det svårare att försöka göra något bra, i synnerhet i hasten. Hursomhelst så googlade jag upp de sju dödssynderna och de sju dygderna och läste lite om dem innan jag gick upp. Intressant repetition, dock inte ultimat att planera på det sättet. Sen blev det fullt ös för jag skulle ju köra till jobbet oxå!

(null)
Ängeln fick det fina paketbandet som diakonstola

Telefonsamtal på väg till jobbet, sen skrev jag snabbt ner det viktigaste om de sju dödssynderna och de sju dygderna innan jag dukade kaffevagnen till eftermiddagen och bokade om mitt förmiddagssamtal från Nykvarnskyrkan till Herrgården. Efter samtalet åkte jag på lunch hos bästa kollegan. Det blev lite "hon kom, hon åt, hon gick", men idag var verkligen en fullmatad dag. Icke desto mindre härligt med denna välgörande timme för kropp och själ.

(null)

Hastade förbi Änglagott och hämtade upp ryttarkakor till fikat. Glömde dock att ta med agendorna till lunchbönen som jag hade tänkt att de skulle få prova på så det fick bli dagens andakt ur psalmboken. Att ta upp dödssynderna på samtalsgruppen blev en hit. Vi hann inte med dygderna så dem spar vi till nästa gång. Jättebra samtal och vi passade på att stryka några dödssynder då vi ansåg att de var bra grejer. Vad är det för fel på vrede och vällust liksom? Jag ser fram emot att dissekera dygderna nästa gång, vi kanske stryker några av dem oxå 😉

Efter jobbet åkte jag till mamma. Jag hade med mig köttgryta, ärtsoppa, fröknäcke och tavlan jag fick i födelsedagspresent av henne.

(null)

Vi pratade om allt möjligt, satt och tittade på tavlans alla detaljer en stund, sen valde hon köttgryta till middag… men det blev lite av en repris på lunchen, "hon kom, hon åt, hon gick", för det tar ju en bra stund för mig att åka. Dock, det var härligt den stund som blev och jag tänker att hellre några kvällar här och där när heldagarna inte går att få till.

(null)
(null)
(null)

Nu är jag iallafall hemma. Morgondagen blir betydligt lugnare.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0