Dag 5

Sov helt ok inatt trots omständigheterna. Var in och kollade till föräldrarna ett par gånger, även i samband med att nattpatrullen kom 2 ggr. Pappa har legat mycket vaken inatt och andra gången nattpatrullen kom, i vargtimmen, sa han att han tänkte på dottern, alltså syrran som gick bort för 40 år sen. När nattpatrullen gått stod jag kvar i fotändan av sängen och jag såg hur han hajade till, lyfte på huvudet och tittade på mig. Jag gick runt och ställde mig hos honom istället och klappade på hans arm. Då tittade han upp på mig och frågade: "Ska vi gå nu?" Tårarna började spruta, för jag tror att han såg min syster, och jag kunde bara svara att "Nej, nu ska vi sova lite". 

(null)
Vi fick se solen idag. 19 minuter längre dagsljus  🌞 

Klockan sju ringde väckarklockan och mamma höll mig sällskap över frukost. Hemtjänsten kom och vi pratade lite om natten, även om hur stark upplevelsen ovan blivit. Jag fick en lång hård kram av den unga kvinnan från Iran. Sen åkte jag till jobbet och jobbade några timmar. Grät på lunchen. Grät i bilen på väg upp till Stockholm. Just nu är det lite tufft.

Eftermiddagen har jag tillbringat med yngsta barnbarnet. Hon får börja på dagis 31/1 men min sons pappaledighet är slut så tillsammans med mig (farmor), mormor och moster försöker familjen pussla ihop veckorna dit. 

(null)
Det är inte lätt att få skarpa bilder på yrvädret

(null)
Hon har fått dra ut fyra framtänder och ser ut som en liten vampyr, alltså världens sötaste vampyr, när hon skrattar 😁

(null)

När min son kom från jobbet hämtade vi storebror från dagis. Han hade pratat om farmor under hela mellis och var mäkta stolt när jag gjorde entré bland kompisarna.

(null)

(null)
Den här tavlan har han målat och den hänger på dagisväggen. Det föreställer hur han "busar med pappa och lillasyster, leker med bilarna och äter mat"

(null)
Jag tyckte vi kunde hänga in honom i skåpet till på måndag 😃 Det tyckte inte han 😂

Hemma lekte vi och åt hemgjorda ispinnar.

(null)
Jag byggde en legofarmor…

(null)
 som fick åka lite bil 🚙 

(null)
Glass-skål 🥂 

(null)
När sonen gick ut i köket och gjorde en macka åt storebror hörde jag konstiga ljud från lekrummet. Jag gick dit för att kollla att lillan inte plockade smågrejer i munnen… hon höll på att suga på legobitarna i storebrorsan legohink! Hon hade smugit in dit med sin yoghurt-skål och råkat spilla yoghurt rakt ner i hinken!

(null)
Sonen tog ut henne och yoghurten i köket och spolade av legot i ett durkslag. Jag har en känsla av att jag kommer vara fullt sysselsatt de fem kommande barnvaktspass jag har tagit på mig!

Lillan har varit ganska blyg för mig och hållit avstånd, men när jag skulle åka hem idag och farmor ville ha kram kom hon rusande före sin bror. Det här kommer bli jättebra!

Åkte hem via chopchop och köpte middan där. Det blev nån timme vid Tvn innan maken skickade mig i säng…





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0