Andra torsdan i juli

"Är det en cab?" frågade två män från Junnifast som stod och rökte vid min bil när jag kom haltandes uppför dagisbacken. "Jajamen" svarade jag. "Fräsig bil", blev svaret. Jag motstod frestelsen att cabba av framför dem, det var så regntungt att det kunde blivit fånigt om himlen öppnade sig. En haltande kärring i diakonkrage och blått hår får vara fräsigt nog när hon riktar in sin stora bak mot förarplatsens säte, tänkte jag, faktiskt lite glad över uppmärksamheten 😊 Igår träffade jag en av våra frivilliga som frågade om det var jag som åkte en fräsig bil. Jag såg inte henne men hon hade sett mig i tisdags och då körde jag nedcabbat. "Fräsig" är tydligen ordet.

Morgonen i övrigt var inte så kul. Hade jätteont hela morgonen, men smärtan lättade vartefter. Alvedon och sjukgymnastik gör väl sitt till, men även högsta värme i bilsätet. Jag känner att muskeln (eller vad det är) slappnar av lite.

(null)

Förmiddagen bjöd på andakt och sommarfest på äldreboendet Lugnet. Vi hämtade 7 tårtor på Änglagott och musikern hade bokat två riksspelmän som spelade fiol, gitarr, dragspel och sjöng 🎻🎸🪗🎤 

(null)
(null)

Det var definitivt inte den bästa andakt jag hållit, dessutom sittande eftersom höften värkte ischias-aktigt, men spelemännen var toppen. Efter musik och tårtor gick musikern och jag runt till de fem avdelningarna så alla fick varsin tårta.

Skötte lite administrativa måsten innan jag åkte upp till storstan och min barndomsbästis. Härlig zonterapi och sallad 🥗 Styrde kosan söderut strax efter fyra och mötte upp maken vid hunddagis. Han hade hämtat och gått ut med hundarna, men hade glömt hundburarna. Nu tog jag med dem hem och åkte han vidare till båtklubben där han går nattvakt inatt.

Gav hundarna mat, diskade och satte mig med vetekudden på det onda framför Tvn. Skippade etoricoxib och prövar paraflex några dagar. Har kontaktat en naprapat. Funderar på att skicka en vårdbegäran till Mälarsjukhuset för att få höra vad ortopeden säger.

(null)
(null)

Gick ut sistanaden med hundarna 21.15. Nu ligger jag och undrar varför de annars så tysta barnen i husen bredvid släpps ut 21.30 för att skrika. De är i 8-12 årsåldern och har sommarlov. De syns och hörs inte dag- och kvällstid, men tre kvällar i rad nu kommer de ut vid 21.30 och vrålar i en timme. Varför?

På sena kvällen

släpps sommarlovsbarnen ut

Vad gör de på dan?







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0