Annandag Missommar

… blev en ljuvlig dag. Smärtan under kontroll. Fick massor gjort utan tillstymmelse till stress. Allt bara hände utan ansträngning.

Gjorde det längre sjukgymnastik-programmet (kör ett kortare och ett längre varannan dag) och det gick bra! Inte bäst, men bra! 

Bestämde mig för att skriva intro till retreaten på onsdag, blev hyfsat nöjd.

(null)

Kände mig helt okej-pigg så efter att jag anmält mig till att knyppla på Stora Knyppeldan på fredag samt till föreläsning och middag, började plocka lite i knyppelprylarna. Packade ner pärlor, glittriga garner, tygrester, metalltråd, gjorde iordning en pärm med smyckesmönster och satte upp en spets - Bellmansudden - så jag har nåt på dynan på fredag. Känner mig så förberedd som jag kan nu och allt detta utan stress! Jag vill ju att detta ska bli roligt för deltagarna, men oxå för mig själv📍

(null)
Evighetsångestboden 😫

(null)

Maken har fortsatt gjuta golv i badrum och tvättstuga/förvaring.

(null)
Det kommer att bli toppen!

Efter en rest-middag åkte jag på kvällsmässa i Härads kyrka.

(null)
(null)
De äldsta delarna är 1100-tal, men det byggdes om och till ända fram på 1700-talet.

(null)
(null)

Efteråt gick jag fram och tittade på skåpen.

(null)Altarskåpet, svenskt arbete från 14-1500-tal

(null)Mariaskåpet, med scener ur jungfru Marias liv. Svenskt arbete från 1500-talet. Fantastiska färger 🎨 

(null)
Maria Magdalena-skåpet, med scener ur Maria från Magdalas liv. Svenskt arbete från 1500-talet

(null)
Relikskrin från slutet av 1100-talet. Undras om de finns kvar och vilka reliker… 🤔

(null)
Dopfunt från 1200-talet och triumfkorset från 1300-talet… men vafalls? Jag fick syn på en del av en runsten och en knypplad duk!

(null)

Även när jag kom ut fick jag syn på en runsten. Fast jag varit flera gånger i Härads kyrka hittar jag alltid nåt nytt. Det är en anledning till varför medeltidskyrkor är så spännande.

(null)
" Köpe reste stenen efter Svene sin fader". 1000-talet.

Det finns en skylt på tillbakavägen som det står ’Vansö’ på. Ikväll valde jag att åka den vägen eftersom Vansö och Vansö kyrka ligger ännu närmre oss. Vägen blev en vacker omväg som jag kommer åka fler gånger. På ena sidan såg jag delar av något som måste varit ett stort gravfält. Värt ett återbesök 😃

(null)

När jag kom hem var tunnan varm. Kunde inte locka med mig maken så jag låg där och svettades själv. Hoppades att det skulle göra nåt bra med värken, men det blev ingen skillnad. Förutom några hugg har den, som sagt, varit under kontroll idag.

Avslutade dagen med Morden i Midsomer, lite glass och en sen promenad med hundarna. Rådjursskall och morkullan i kvällens ljudbild.

(null)
Kl 22.42

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0