Dag 160

Hostat mycket men ändå sovit hyfsat inatt. Tog allergitabletten igårkväll och ingen imorse. Vi hade alla fönster stängda oxå pga kylan (graderna var nere på +5) så inget mer pollen kom in heller. Maken gick ut med hundarna på morgonkvisten och såg aspfjärilen, fick en fin bild på den och skickade till mig. Så vacker 🦋 Undrade om jag skulle få se den live i år … men nu har både dotter och make försett mig med fina bilder på den.

(null)

Jag fick Malcolm i knät och en mysig morgonstund.

(null)
(null)
(null) (null)
(null)

Efter frukost åkte make, dotter och dotterson in till stan för att handla lite. Jag stannade hemma och fixade rabarberglass. Note-to-self: Nästa gång jag lägger mig på knä på tomten ska jag komma ihåg att ta en stol med mig, eller iallafall nåt att resa mig mot. Det var ett smärtsamt h-e att ta sig upp igen. Men rabarbern fick jag in, rensade och kikade upp till en tjock kräm.

Maken gick ut ännu en vovvenad och såg två aspfjärilar. Igen. Han fick bild på den ena och skickade den till mig.

(null)
Så fina 🦋

Jag bestämde mig för att ge mig på ett fjärilssafari, tog kryckan och mobilen och gick. Den första jag fick bild på var en Svartfläckig glanssmygare. 

(null)

Jag såg några vita och oranga fjärilar på håll, sen fick jag faktiskt se aspfjärilen. Den flög över vägen där maken och dottern sett två stycken igår. Den satte sig på vägen kanske tio meter framför mig men den flög in i skogen innan jag fick bild på den. Men jag fick iallafall se de blåskimrande vingarna i solen. Jag fortsatte mitt fjärilssafari i hopp om att den skulle komma tillbaka till samma ställe på tillbakavägen.

(null)
En sliten citronfjäril 

(null)
Mindre fläckmätare

(null)
Gulbrokigt slåtterfly

(null)Vitbandad björkfältmätare

(null)
(null)Klöverblåvinge

Jag kunde inte gå så länge som jag ville eftersom jag valt bort värktabletter idag. Det har inte gjort nån skillnad så det känns inte som det är nån vits att ta nåt överhuvudtaget. Det gör ont hur jag än gör och beter mig. Maken och dottern hade rensat hallon- och rabarberlandet när jag kom hem. Jag la mig i solstolen och vilade. 

(null)

Vi gjorde fiskknyten till middag och en lugn kväll.

(null)
Rambo är så förtjust i Malcolm. Igårkväll glömde vi sätta för kompostgallret till sovrummet där dottern och Malcolm sover. De glädjeskall Rambo gav när han hittade Malcolm i "sin" säng var obeskrivliga. Han gav skall i falsett… men han blev snabbt hämtad för han får inte sova därinne just nu.

🩼 Godnatt världen 🦋



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0