Lödda

Drömde massor inatt. Mest var jag i Hagsätra kapell (numera kyrka) där jag jobbade 2007-2013. Jag dukade fram, tog hand om disk, servade, letade nycklar, tappade bort en blomkruka jag fått och ett tag var jag naken. Just att vara naken i drömmar ska tydligen indikera oro för förlust av kontroll. 

 
(null)
Sinai 2012

Men den dröm jag kom att leva på under dagen var den när jag, trots höftsmärtan, bestämde mig för att klättra upp för en klippa. Ni vet en sån där klippkant som blir när man sprängt för att dra fram tex en väg. Jag vet inte varför jag skulle klättra, men jag har alltid älskat att klättra, dock ångrade mig redan på väg fram emot klippan … men tänkte att jag får väl backa om det inte funkar. Backa OM JAG KAN. Lös problemet när det dyker upp! Men för varje steg och handgrepp jag tog såg jag ett nytt ställe att greppa eller sätta foten på. Det kändes magiskt. Jag kom hela vägen upp, trots att det gjorde ont som 1️⃣7️⃣ Väl uppe kunde jag gå ut på nipan och njuta av utsikten - grönt gräs, gula blommor och blå himmel. Jag gick nära kanten och tanken på det olämpliga nuddade medvetandet, men oxå tanken att "vafan, bättre att ge dem som eventuellt kommer att sakna mig något att minnas än att långsamt plågas till döds". Ungefär så sa jag till maken när vi var i Florida för några år sen och jag ville ha en selfie med en krokodil 💁‍♀️🐊 Han tog en bild, men när jag ville gå närmare gick han ifrån mig med orden att han inte tänkte se på när krokodilen tog mig. Det var då jag kom med argumentet ovan ☝️ En av kursledarna på stora Karlsö drog mig från stupet vid forskningsstationen när jag stod och kikade ner. "Inte så nära, det är 40 meter", sa han. Drömmar har ofta en verklig botten samtidigt som de bearbetar situationer eller känslor.

(null)
Florida 2016

Vi gjorde oss klara och åkte upp till Stockholm. Det var bara ett av alla förslag maken haft för dagen och när det blir för många förslag låter jag bara allt bero för husfridens skull. Jag hade föredragit en helg i båten, men jag kan ju inte vara behjälplig just nu. Meeen vi fick en p-plats ca75 meter från soffbutiken på Drottninggatan så jag klagar inte. 

(null)
(null)
Den här är blå. Vi beställde en mörkgrön

Vi beställde en bäddsoffa i grön sammet som ska levereras hem i september. Den tror vi blir jättebra. Jag antar att vi ska leta fåtöljer så småningom, men jag ska inte lägga mig i för mycket. För husfridens skull. Han har många renoveringsprojekt igång just nu.

Maken ville bjuda på en mjukglass men när vi kom in i den pyttelilla butiken sålde de glass från Damaskus. Receptet var från 1895 och smaksatt av orkidé serverat med massor av krossade pistagenötter.

(null)
(null)

Vi fortsatte till yngsta dottern. De hade precis börjat röja i förrådet när vi kom.

(null)

De avbröt sitt projekt och vi gick upp i lägenheten för lunch och fika. Sen tog jag Malcolm en stund så de fick rensa och röja klart förrådet. Mormormys 👵🏻👶 

(null)
(null)
(null)
(null)

När de var klara körde vi via sonen och hämtade vindskyddet till caben som råkat bli kvar där. Vi fick positiva besked om husbilen som han fixat in på verkstad. Det kanske blir lite husbil i sommar ändå?

(null)
Famorsgodis 👵🏻👶👧

(null)
De är så lika

Vi fortsatte till Hornbach. Nu hade värktabletterna gått ur kroppen och jag började få svårt att hålla humöret uppe. "Vi ska bara" var nästan övermäktigt, men jag sa återigen vad jag tycker om för djupa skåp och för grunda handfat. Vi får se om det blir fler besök på Hornbach…

Istället för att åka och handla och laga middag köpte vi pizza på Pizza Hut 🍕 Så mycket för glutenfritt tänkte jag men lät mig väl smaka när vi kom hem. Blodsockret på noll…

🍦 Lugn kväll vid Tvn  🚙💨 










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0