Keeping my head up

Det är skönt att den där sjukliga tröttheten gav med sig, men med värken är det varken till eller från. Det visar väl att jag fått fel medicin 💊 Hade jag varit trött och smärtfri hade jag nog stått ut. Jag har googlat och googlat men känner bara igen mig i artros och förmodligen är det "bara" ett skov? Jag har haft ont en månad nu, men efter Karlsö har det gjort sjukt ont. 

Nåväl, jag försöker hålla modet uppe. Det blev en fin dag igår och idag har jag försökt att vila lite. Jag har testat ett recept på rabarberglass som jag frös in i portioner…

(null)
(null)
Den ska jag göra med fjolårets hallon oxå 🍨 

… och tvättat. Maken kopplade vatten, el och avlopp till tvättmaskinen som f.n står i paviljongen.

(null)

Endera dan blir badrummet färdigt, till dess löser vi problem ✔️ 

(null)
Snacka om att vi har ett  mygg🦟år

Maken skulle hjälpa mig att plantera om min hortensia, "spetsmössan" jag fick av mina knyppelelever, och vi tänkte ta den självvattnande krukan vi haft till min benjaminfikus. Det var en mycket speciell fikus som hängt med mig i över 35 år. Det kan tillochmed varit den första växt jag köpte när jag flyttade hemifrån. Hursomhelst följde den med från Hallunda till Hagsätra 1993 och från Hagsätra och hit 2014. Den har växt från en liten kvist till ett träd. Jag har ansat den, planterat om den, rötterna har trängt upp ur för små krukor utan jord och den har tillochmed "dött" några gånger för oss så vi har ställt ut den och tänkt såga den i småbitar, men den har kommit igen. Nu blev den stående ute lite för länge i höstas så den frös och tappade alla blad. Vi bar in den i boden i hopp om att den skulle klara sig, men intet liv har vi sett under hela vintern. Nu skulle den gå på komposten, den har bara inte blivit av, men nu behövde vi ju krukan till hortensian. Maken hämtade mig när jag stod och skar lax till middag: 

(null)
(null)

Den galna fikusen lever! Den är ful som stryk, men jag älskar den 🥰 Den får väl hänga med i 35 år till 😅

(null)
Varmt varmt varmt  🥵

Nu återstår bara: Gonatt världen 🌳 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0