Tisdag med biskopen

Gick upp lite extra tidigt för att slippa stressa denna långa arbetsdag. Att behålla det kroppsliga lugnet efter gårdagens behandlingar hos sjukgymnasten och lymfterapeuten kändes som en bra början.

(null)
Frälsarkransen

Var på jobbet strax före åtta och drog ut en presentation jag skulle ha med mig upp till Nykvarnskyrkan. I dagarna två ska vi ha biskopsvisitation och vi började med en fin andakt baserad på Frälsarkransen.

(null)

Innan fika och presentation av vårt arbete berättade biskop Johan lite om biskopsvisitation som har sin historia ända borta i 1100-talet.

(null)

Efter fikat gick jag tillbaka till Herrgården. Ett gäng gick med biskopen till en skola så jag passade på att jobba med lite annat före lunchen.

(null)
Sötpotatis/halloumi-biffar med bulgur och gott mojs 

Efter lunch var vi ett gäng som gick med biskopen till kommunhuset och samtalade med några olika avdelningar.

(null)

Därefter var det dax för "samtal med ämbetsbärare" och det var min tur. 45 minuter var avsatt men vi pratade över en timme eftersom min kollega var sjuk. Jag tyckte det kändes riktigt bra att få all den tiden och få berätta vem jag är och lära känna honom lite bättre.

(null)

Jag gick ut i personalrummet och pratade lite med några från kyrkorådet innan det blev fika med biskopsbiskvi - en specialbiskvi Änglagott komponerat biskopen till ära. Han är tydligen väldigt förtjust i saltlakrits. 

(null)
Smaskens 😋 

Nu tog kyrkorådet över biskopen och några av oss fick en skön paus med småprat. 

Halv sju firade vi mässa 🕡 och sen åt vi husmors goda hemlagade linssoppa.

(null)

Stannade kvar en stund och hjälpte husmor innan jag travade ner till Herrgården med ett par kollegor och hämtade bilen. Kom hem strax efter nio. En lång men bra dag. Biskopsvisitationen fortsätter imorgon, men då kommer han vara på lite andra ställen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0