Ledig måndag

Sov 10 timmar och hade inte ett dugg bråttom upp när jag vaknade. Efter morgonpromenaden ringde fjärilsläraren och stämde av kursen på Stora Karlsö med mig. Den är om drygt två veckor och jag ska få bo hos honom på Gotland i två nätter inför kursen. Det är ju hur snällt som helst! Jag berättade om mina farhågor över mina smärtande höfter men han verkar tro att jag kan genomföra kursen ändå. Jag har verkligen velat åka till stora Karlsö i många år och med den fart smärtorna sätter in tror jag att detta blir min sista chans.

(null)
En granne är ute och rastar sina stora pälsar. Hundarna accepterar hästarna bättre än andra hundar 😅 

Kvart i tolv hade jag tid hos veterinären med Bamse. Fick vända efter halva vägen för jag hade glömt körkort och betalkort på köksbordet. Vi kom två minuter före utsatt tid och kom in nästan direkt. Urinprovet jag fångat upp i en plastburk på morgonen visade på bakterier och han har ont i höger armbåge och höft. Bakterierna är sannolikt pga urinstenarna och smärtorna artros. Nu sa veterinären rakt ut att man opererar inte en så gammal hund som har smärtproblem plus att det är andra urinvägsinfektionen på kort tid… Jag storgrät. Dagen som man inte vill ska komma närmar sig 😭

(null)
(null)
Bamse har en stor integritet och är ingen direkt gos-hund, men hos veterinären kryper han, eller snarare hoppar upp i min famn så fort tillfälle bjuds. Då vill han vara nära nära 💔

När vi var klara ringde jag maken och tårarna sprutade. Jag hoppas vi får en fin sommar med Bamse nu… istället för att åka hem gick vi promenad i vackra Gorsingelund, en naturskyddat område precis invid AniCura. Vitsipporna fyllde hela skogen och det var galet vackert. Vi fick hela långa slingan medan jag pratade med min yngsta dotter. Vi tittade på gamla husgrunder, potatiskällare, gulsippor, bikupor osv och njöööt.

(null)  (null)    (null)Blommande harsyra 

(null)
Potatiskällare

(null)   (null)  (null)    (null)Gul- och vitsippor

(null)   (null)  (null) 
(null)Som gjort för tantparkour 😄 

(null)
Det här var ingen varggrop. Förmodligen är det spår efter att man tänkt anlägga en linbana här på 50-talet 🚠

(null)
(null)

Sen åkte vi till Spelpoolen och hämtade ut ett paket innehållande en magnetlist för knivar, till apoteket och hämtade Bamses medicin samt tankade bilen full. Jag stannade oxå till och fotade lite vid körsbärsträden i hamnen.

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Till sist tankade jag bilen och åkte hem, tog det allmänt lugnt, pratade lite i telefon och tog ut hundarna en kort sväng innan jag lagade fisksoppa när maken kom hem. 

(null)
Tre porslinsblommor slösar väldigt i huset

Lugn kväll vid Tvn 🥱 

(null)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0