Äventyrstorsdag

Dimman ligger tät

över skog och ängar

Rosa soluppgång
 
Somnade gott före nio igårkväll och vaknade tidigt. Lyssnade till de dämpade ljud maken åstadkom när han gjorde sig klar att åka till jobbet. Halv sex gav jag upp. Det var bara en timme till väckarklockan skulle ringa. Packade badkläder, bok, diskade, slog igång datorn och skickade iväg ett protokoll, fixade frukost, matade djur och gick vovvenad 🐾🐾
 
Dimman 🥰
 
Tjugo i nio lämnade jag hundarna på dagis och började googla badplatser, men hittade ingen som garanterade badstege. Så kom jag på att maken pratat om en kyrkoruin i Hölö. Jag googlade, körde iväg och hittade den!

 
Jag messade första bilden👆till maken med orden "gissa var?" och han ringde tillbaka omgående. Han var på en av hans arbetes reningsanläggningar, de sk bajsverken, bara nån km därifrån så jag kunde åka dit, låna toan och ge honom en puss ...
 
Vår fd båt som nu används i bassängerna vid behov
 
... innan jag åkte vidare till Trosa VC. Jag satt på parkeringen och pratade med en dotter i telefon när jag såg en bekant silhuette. En kollega var på väg in på VC för ett pilotprojekt, att "drälla". Så himla bra initiativ av Trosa församling och en trevlig pratstund för mig till mamma kom ut från sin skötersketid.
 
Finaste Anna

Mamma och jag åkte till blomsteraffären i Vagnhärad och köpte mix-ljung till gravarna. Vi fortsatte upp till Skogskyrkogården och våra närmaste.
 
Farfar och farmor
 
Syrran, morfar, mormor, morbror Sigge och moster. Begonian vi planterade senast var ff fin
 
Vi ansade begonian lite hos pappa. Längtar efter gravstenen nu!
 
 
Kungsfåglarna sjöng så vackert för oss. Pappa ligger verkligen på en perfekt plats.
 
Vädret var underbart så vi behövde inte ha bråttom iväg. Men sen åkte vi till Rosenhill och åt sen lunch.
 
 
Jag körde hem mamma men valde att åka hemåt ganska snart. Kände ett behov av dels komma hem i dagsljus men även ge mig själv möjlighet till ett svalt bad 😜 Vi har ju ff ingen inomhusdusch och även om jag lovat mig själv att inte pressa mig till något jag inte vill... så har jag hittills, när jag kommit i, njutit av mina bad. Så även ikväll. Jag valde bort att simma men låg i vattnet drygt fem minuter och njöt av solnedgången.
 
13,5 grader i vattnet. 9 grader i luften när jag gick från bilen och 7 grader när jag kom tillbaks 🚙 
 
 
Det blev en helt magisk avslutning på min oplanerade äventyrsdag. Tänk som det kan bli...
 
... och för dem som undrar över mina allt kallare bad. Kyla ska vara bra för inflammation. Jag har en inflammation i höften.
 
🥶 Peace, Over and out ❤️‍🔥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0