Höstens palett 🎹

Gick ut med hundarna vid halv tolv inatt 🕩 Fick "den dĂ€r kĂ€nslan" nĂ€r vi skulle gĂ„ in i husbilen och "kĂ€nslan" visade sig vara rĂ€tt. Det var norrsken. Ett svagt, svagt som bara kameralinsen kunde uppfatta, men jag blev smĂ„tt euforisk. VĂ„ren 2023 hade jag förmĂ„nen att se flera praktfulla norrsken, men hela förra vintern var det skralt pĂ„ min norrskensfront. Jag har missat ett par i höst som intrĂ€ffat nĂ€r jag antingen sovit eller helt enkelt missat att det funnits chans, sĂ„ lyckan över nattens norrsken var total. Jag lĂ€mnade in hundarna i husbilen, dĂ€r vi sov inatt, och gick ut för en liten foto-sejour.
 
Karlavagnen 
 
 
Under morgonens promenad fick jag oxÄ uppleva hösten frÄn sin bÀsta sida. Dimman lÄg tÀt över gÀrdet i vÀntan pÄ att solen skulle skingra Àlvornas dans, frostnÀtterna har gjort trÀden gula och röda i tusen nyanser och nÀr vi var pÄ vÀg hem kom tvÄ rÄdjur ut ur skogen bakom oss. Inget av detta fick jag bild pÄ, utom aspen som tycks vara översÄllad av guldpengar. 

 
Vi gick hem igen och jag lĂ€t morgonsysslorna ta vid. Frukost till husets levande varelser, tvĂ€tten... men disken fick stĂ„ till ikvĂ€ll. Tog fram mitt löv och började knyppla istĂ€llet 🍂 Enkla slag, bara flĂ€tor och vridningar, men ack sĂ„ svĂ„rt att fĂ„ snyggt. Knyppling i sin fullaste charm 🍁
 
Hur mĂ„nga trĂ„dar Ă€r det egentligen? Och vad Ă€r trĂ„d, vad Ă€r streck och skuggor? đŸ€”

 
Det var lite knepigt att se eftersom jag valt silvertrÄd mot det vita och svarta plus skuggorna pÄ det, men det blev klart lagom till det var dax för lunch och vovvenad.
 
Halv ett satt jag i bilen pĂ„ vĂ€g mot Stockholm och Tallkrogen 🕧 Pratade med mamma pĂ„ vĂ€gen och vi problematiserade kring "Ă€nkans skĂ€rv". I den grekiska översĂ€ttningen av bibeln stĂ„r det att Ă€nkan "gav sitt liv" i betydelsen att hon la hela sin förtröstan i Guds hand... Att vara svag, att visa svaghet, och jag kom pĂ„ att allt mitt badande, allt mitt tjohejande, all min positivism kanske handlar om att försöka dölja min svaghet. Min smĂ€rta. Min otillrĂ€cklighet. Att visa svaghet kan leda till andra mĂ€nniskors kĂ€nsla av makt och suverĂ€nitet vilket, om det utnyttjas, bidrar till Ă€n större utsatthet. Samtidigt, att visa svaghet Ă€r styrka, kan ge tröst och/eller möjligheten att ge nĂ„n annan chansen att visa barmhĂ€rtighet. Men jag Ă€r ju vigd att hjĂ€lpa, vara ett barmhĂ€rtighetens tecken. Samtidigt bara mĂ€nniska. 

HĂ€rlig fotvĂ„rd. DĂ€refter ett besök hos mina favoritkissar 🐈‍⬛ 🐈
 

... innan jag Äkte hem och lagade blomkÄl och flÀsk.
 
IkvĂ€ll tv och Ă€nnu ett norrsken molnen till trots đŸ’šâ€ïž
 
 
🎹 Godnatt vĂ€rlden 🍁 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0