Ensam hemma 🏡

Vaknade av ett sms kl 09.17. Det var yngsta som skickade en bild pĂ„ maken och yngsta barnbarnet, 8 mĂ„nader idag! Maken Ă€r dĂ€r och hjĂ€lper dem med badrummet. SĂ„ söta, inbegripna i en konversation vid köksbordet.

(null)

Snopen över att klockan var sĂ„ mycket konstaterade jag att Bamse lĂ„g exakt dĂ€r jag la honom inatt nĂ€r jag kröp i koj. Han brukar rumstera om och slicka sina tassar i en evighet innan han kommer till ro, men igĂ„r somnade han pĂ„ stört och blev förbannad nĂ€r jag försökte stoppa ner fötterna under tĂ€cket dĂ€r han lĂ„g. Det slutade med att jag gav mig och la mig pĂ„ snedden. Det var tydligen tufft att gĂ„ pĂ„ dagis igĂ„r. 

Och Rambo ligger alltid tĂ€tt intill min rygg, men Ă€r det helg och maken Ă€r hemma brukar han purra honom mellan sju och Ă„tta och berĂ€tta hur nödig han Ă€r. Är jag ensam hemma sover han lÀÀÀÀnge.

Pallrade mig upp och fixade morgonsysslorna. Bamse kom upp och kollade vad jag gjorde, sen sjönk han ner i sin puff med en ljudlig suck. Jag ringde upp Àldsta dottern och pratade bort en stund innan vi gick morgonad och fixade frukost.

Diskade, googlade pĂ„ Lejondals slott (vi sĂ„g ju det tvĂ€rs över viken i Lejondalssjön nĂ€r vi badade vid HĂ€llkanabadet igĂ„r) och pratade lite med en vĂ€ninna. Vi hade planer pĂ„ att ses för ett dopp vid Tullgarns kallvattenkĂ€lla idag, men vĂ€dret var inte sĂ„ kul sĂ„ vi skjuter lite pĂ„ den upplevelsen. 

(null)
Vid Tullgarns kallvattenkĂ€lla 9 september 2021

Jag gick ner i Ugglebo för att hĂ€mta en roman som utspelar sig i 1300-talets Gotland. Fastnade en stund bland spĂ€nnande böcker jag köpt men inte gett mig tid att lĂ€sa och började vela â€Š och eftersom jag inte kunde bestĂ€mma mig sĂ„ tog jag boken jag ursprungligen gick ner för att hĂ€mta, om Elin och Aurora som levde i efterdyningarna av digerdöden och Valdemar Atterdags slakt av bönderna utanför Visby.

(null)

Jag blev liggande i soffan resten av dagen och kvĂ€llen med undantag för vovvenaderna. Faktiskt ligger jag i soffan med boken Ă€nnu 📖 👀 

(null)




Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0