Knyppellördag📍

AlltsĂ„, glĂ€djen jag kĂ€nde imorse nĂ€r Bamse studsade och dansade nĂ€r han förstod att det var Ă€ventyr pĂ„ gĂ„ng! Det Ă€r delvis hans sĂ€tt att sĂ€ga att han vill följa med, men visar oxĂ„ pĂ„ hans livsglĂ€dje, han vill vara med. Om och om slĂ„r det mig att jag Ă€r sĂ„ tacksam över att jag inte följde AniCuras rĂ„d i vĂ„ras och tog bort honom. Nu gĂ„r han förvisso pĂ„ Metacam resten av livet, men Ă€r man 14,5 Ă„r sĂ„ Ă€r vĂ€l inte det hela vĂ€rlden? Att se honom och Rambo, utan koppel, rusa till bilen och studsa upp och ner utanför bakluckan, dĂ€r deras hundburar finns, Ă€r en fröjd att se. Idag Ă„kte make, hundar och son med familj ut med bĂ„ten över resten av helgen.

(null)
En liten kompis skuttade snabbt in i tryggheten under Ugglebo 

(null)
Det var dimmigt imorse

(null)
SkĂ€rholmens kĂ€nnetecken 

(null)
Mikaelikyrkan

SjĂ€lv packade jag ihop sommarens knypplingar och Ă„kte till SkĂ€rholmen för höstens första medlemsmöte i föreningen Knyppelpinnarna. Vi blev inte mĂ„nga idag. 11 stycken, tror jag, varav hĂ€lften var styrelsen. Vi diskuterade det ohĂ„llbara men vi blickade oxĂ„ framĂ„t pĂ„ styrelsemötet, sen gick vi in i stora salen och deltog i medlemsmötet. Flera hade med sig sommarens knypplingar sĂ„ det blev en liten miniutstĂ€llning. JĂ€ttetrevligt 💝

(null)
(null)
(null)
(null)

Vid ettiden började de första troppa av, jag gick med sista klungan vid halv tre 🕝 Tycker att jag som ordförande ska finnas pĂ„ plats större delen av tiden och det ger mig tid att prata med olika medlemmar, om deras önskemĂ„l mm.

(null)

Jag hade badklĂ€derna med mig, men maken ringde pĂ„ morgonen att de Ă€ntligen fĂ„tt in högrevs"klumpar" samt laxsidor pĂ„ Willys. Han handlade för bĂ„thelgen och kunde inte ta med sig det pĂ„ sjön. Jag Ă„kte förbi och köpte en laxsida och fyra "klumpar" högrev. Passade pĂ„ att köpa palsternacka och broccoli oxĂ„, sĂ„ jag kunde koka köttgryta. Eftersom jag hade bĂ„de frys- och kylvaror i kassen Ă„kte jag direkt hem och skippade badet idag.

Tog ut Ragnar och vilade en stund. SĂ„ trött och dessutom yr! Men sĂ„ bestĂ€mde jag mig för att göra en gryta iallafall. Skar kött och rotfrukter samtidigt som sötpotatis fick koka i en egen kastrull. Sen stekte jag pĂ„ en lövbiff, pressade sötpotatisen till mos, stekte upp shimeij och lĂ€t grytan koka flera timmar medan jag Ă„t middag och tittade pĂ„ tv.

(null)

PĂ„ kvĂ€llskvisten fick jag höra en solskenshistoria. Maken och sonen hade fĂ„tt syn pĂ„ tvĂ„ fĂ„gelungar i vattnet pĂ„ vĂ€g ner mot klubbholmen. Maken hade vĂ€nt bĂ„ten och de hade lyckats fĂ„ upp dem. Sonen hade vĂ€rmt dem i sina hĂ€nder och sen slĂ€ppt dem pĂ„ klubbholmen. Det var tvĂ„ skĂ€ggmesungar och de hade nĂ€stan omgĂ„ende börjat flaxa med sina korta vingar och söka insekter. Sannolikt hade de kommit för lĂ„ngt ut pĂ„ öppet vatten sĂ„ deras smĂ„ vingar hade inte orkat ta dem tillbaka till vassen dĂ€r de lever. Hoppas att de inte kom för lĂ„ngt hemifrĂ„n och att de ska klara sig nu. 

(null)

Nej men fy sjutton vad trött jag Ă€r. Och har varit hela dagen! Och maken kan vara borta lite nu och dĂ„ men det kĂ€nns konstigt att inte ha hundarna hemma




Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0