Sunny Sunday 🏰

Vaknade före vĂ€ckarklockan men lĂ„g och drog mig. Trött som en gnu (huruvida de Ă€r tröttare Ă€n nĂ„n annan vet jag inte. Vet inte ens om uttrycket finns pĂ„ riktigt). Plockade fram telefonen och kollade igenom sociala medier och googlade pĂ„ biverkningar av homeopat-penicillinet jag Ă€ter och upptĂ€ckte att man inte bör Ă€ta det om man har autoimmuna sjukdomar 😳 Kan det förklara alla mina utslag dĂ€r huden Ă€r extra ömtĂ„lig? Och tröttheten som nĂ€stan kĂ€nns som om hjĂ€rnan svullnat? Jag messade lymfmassören omgĂ„ende Ă€ven om vi ska ses imorgon. Jag ska nog skippa de tre kapslarna jag har kvar kĂ€nns det som.

Masade mig upp, duschade och Ă„t frukost utan de fyra hundögon som stint brukar följa gaffelns vĂ€g mellan tallrik och fejs. SĂ„ tomt. Ringde gĂ€nget pĂ„ bĂ„ten och önskade dem en godmorgon. De hade fiskat och Ă€tit aborre igĂ„r, sĂ„ de var sĂ„ nöjda 🎣 

Jag gav mig av mot Taxinge kyrka för avtackning av min chef. Det kĂ€nns sĂ„ sorgligt. Men gudstjĂ€nsten var högtidlig och utstrĂ„lade vĂ€rme med en uppmaning om att fokusera pĂ„ det viktiga.

(null)

(null)
Det blev fullsatt! Han Ă€r sĂ„ omtyckt đŸ„°

(null)
Han har skrivit en psalm som vi hade som beredelsepsalm

(null)

(null)

(null)

(null)

EfterĂ„t bjöds det pĂ„ lunch i Stallet pĂ„ Taxinge slott. Kocken Niklas hade ordnat jĂ€ttefina alternativ till mig, sky istĂ€llet för grĂ€ddsĂ„s, rostade rotsaker istĂ€llet för potatis, fĂ€rsk gurka och rĂ„rivna morötter istĂ€llet för pressgurka och tomatsallad. Slottsteken var supergod.

(null)
Taxinge slott - Kakslottet 🏰 

(null)

(null)

Även om huvudet snurrade av allt folk och alla intryck var det jĂ€tteroligt att trĂ€ffa bĂ„de arbetskamrater och församlingsbor. Jag försökte hĂ€lsa pĂ„ alla jag kĂ€nde. 

(null)
Jag behövde verkligen fartvinden gör att hĂ„lla huvudet klart pĂ„ hemvĂ€gen. Körde riks-1:an och smĂ„vĂ€garna hem đŸŒŹïž Ljuvligt đŸ„°

🕝 Vid halv tre bröt vi upp. Hettan i bilen var olidlig sĂ„ jag var glad över att jag hade caben 🚗💹 Taket Ă„kte raskt av och rutorna gick vara nervevade hela vĂ€gen hem
 eller kanske inte direkt hem, det blev ett dopp och tre "lĂ€ngder" i smĂ„bĂ„tshamnen först


(null)Jag har köpt en termometer till đŸ„

(null)Den visar en grad mindre och jag tror att den stĂ€mmer đŸ€”

NĂ€r jag kom hem "pĂ„ riktigt" tog jag ut Ragnar, tog av mig min paljettförsedda finklĂ€nning som matchar hĂ„ret â€Š

(null)


 slĂ€pade fram en solstol i skuggan och rörde inte en fena pĂ„ ett par timmar. Sen gick jag in, vĂ€rmde gryta som jag gjorde ett lĂ„ngkok pĂ„ igĂ„r och satte pĂ„ Tvn. 

Efter en stund kom maken hem. HjĂ€lpte till lite med inpackningen men lĂ„ter bĂ„t-disken stĂ„ till imorgon. Big Bang Theory, Fader Brown, Morden i Midsomer och en kissenad fick avsluta en fin solig söndag.

💝

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0