Yrkesförarens dag

(null)

Idag är det yrkesförarens dag och då tänker jag på min busskörande dotter 🚍 Hon kör både skolskjuts och långkörningar. Jag har gått i de tankarna själv, att köra långfärdsbuss och ta del av alla äventyr man kan bli satt på 😃 Men jag blir nog kvar i mitt yrke till pension skulle jag tro…

Jag vaknade före väckarklockan efter bara 4,5 timmes sömn 😴 När den ringde hade jag hällt upp diskvatten för att börja med båt-disken och satt med mitt hälsothé. Planen var att åka till ett bad i Enköping och hänga med min nästäldsta dotter - busschauffören - när hon hade tvåtimmarsuppehåll mellan körningarna. Men både hon och jag sov illa inatt så vi ändrade vår plan. 

(null)
Ett och annat väldigt litet hallon dyker fortfarande upp på buskarna

Efter förstanaden diskade jag hälften av båtdisken, åt frukost, tog ut Ragnar och vilade en stund. Sen tog jag tag i de båda plastbackar som vi förvarar torrvaror i båten i. Innehållet pressades in i krydd-, kyl- och torrvaroskåpen, sen diskades de oxå upp och åkte ut för att torka i vinden. Städa skåp får jag göra en annan dag. Jag har inte haft huvudet med mig idag heller, hjärnan känns svullen och vill inte hänga med.

Vilade en stund, gick andranaden, åt lunch och duschade, sen åkte jag iväg och fick lymfmassage. Hoppade över doppet på hemvägen, var alldeles för trött och kände mig kymig. Det kändes inget roligt i den tilltagande blåsten heller. 

Gick ut med hundarna och började med middan istället. Gjorde biffar av "Nöt & grönt" som Willys hade extrapris på i lördags. Kryddade färsen med lök, salt och persilja samt ett ägg för att hålla ihop färsen. Det blev jättegott. Jag stekte ihop lite grönsaksrester till mig och kokade pasta som jag blandade med burkärtor till maken. Stekte upp en burk champinjoner oxå. Skåpen är fulla av grejer så nu blir det kul att låta fantasin kombinera ihop olika rätter. Under tiden diskade jag upp resten av båtdisken.

Kväll vid Tvn - Morden i Midsomer och NCIS… och nu går jag och lägger mig 😴



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0