Blessed by a drunken Irish :O)

Lördagen blev ju en spännande dag. Det blev söndagen oxå! Sov gott och gick upp vid niotiden. Janne for iväg till Hornbach och sen till landet, jag tog ut Bamse i skogen. Träffade en matte med sin golden och hon hade hittat en hel bajspåse full med höstkantareller (hon hade plockat dem, alltså). Inspirerad av hennes fynd avvek jag och Bamse från stigen och gick i sicksack över halva skogen... inte en kantarell! Men några stiliga soppar! Nå, jag törs inte plocka dem, även om jag vet att de är delikata. Min svampskräck består kort och i att jag gick svampkurser i min ungdom. Efter den sista hade vi svampexcursion och jag blev så rackarns sjuk efter svampfesten! Antagligen tål jag inte riskor eller kremlor, men jag tappade lust till all svamp som inte var konserverad under många år, undantaget champinjoner. Nu känns det kul igen efter förra årets lyckade fångst och årets oväntade fynd. Det är kul att plocka svamp! Men som sagt, igår blev det ingen svamp - bara kantarellsök! 

                
                     Snygg sopp!

Satte mig i solen på altan och stickade klart ena ärmen till Änglas röda tröja, sen var det dax för en kortare prommis med Bamse innan jag åkte till jobbet till 13.00. Kyrksöndag- en härlig gudstjänst med svängande körer och kyrk-korv och prinsesstårta (vi firade en trotjänare som avgår efter ruskigt många år), sen hem och ut med Bamse igen. Monica hade kommit och vi tänkte åka på bio. Det gjorde vi oxå. Vi såg Apornas planet ... den absolut en av de bättre filmer jag sett på bio de senaste åren. Söta apor och tänkvärt hur vi experimenterar med t.ex djurförsök. Visst, filmen var väldigt tillspetsad, men jag tycker den sa nåt.

                        
                          Hittade kompisar i foajen!


Jag vet inte om jag luktar illa eller om hon bara vill se ut så där...

                      
                       Inspirerad av filmen grävde jag fram min gamla apa som legat i handsk-
                       facket en längre tid. Fick den när jag blev gorillafadder för många år sen.
                       Nu sitter den på instrumentpanelen igen
:O)

När vi kom ut på parkeringen utanför Heron stod där en kille och spydde så han råmade. Jag smet snabbt in i bilen (kräksjukeskräck) medan Monica stod kvar utanför. Borde veta bättre, när jag går ut med mina snygga döttrar behöver de beskydd.. det tog inte många sekunder förrän en irländare började ragga på henne. Nja, både på henne och på skjuts. Hans kompis var lite dålig och behövde komma hem. Jorå, den där stackaren som spydde så han skrek. Efter att ha blivit garanterade att kräkskillen skulle "behave" och vi blivit lovade att de skulle "pay" om han misskötte sig så föll jag till föga. Grabben var ju jättesjuk och man kan ju bara gå till sig själv och hur man vill bli behandlad om man blir dålig utomlands...eller varsomhelst för den delen. Visst var denna sjuka självförvållad, för många öl, men det är ju sånt man ångrar när det är lite försent, eller hur?! Från ingenstans dök ytterligare en irländare upp, en karl i min ålder... jaja, vi packade in hela gänget och körde dem till Flottsbro Camping där de bodde under sin Sverigevistelse. På vägen från Glömstaleden ner till Campingen kör man en bit på oupplysta skogsvägar och förbi St Botvids kremering och kyrkogård... då började "Efterlyst" spela upp i mitt huvud: "Mor och dotter sågs senaste på Heron City, spårlöst försvunna efter att ha varit på bio"... Men nejdå, de var hur trevliga som helst, de två som kunde prata vill säga, de var f.ö far och son. Förstås fick vi höra att vi måste vara systrar :-D varpå jag svarade att de inte skulle "insult my daughter" vilket de faktiskt tyckte var lite kul. Vid campingens grindar fick de ut kräkskillen, som faktiskt "behaved" i min bil, farsan stod och höll min hand genom bilrutan och berättade om "good and bad deeds", att han var kristen och att "your are blessed".. allt medan hans son hade svårt att släppa Monica. Monica och jag skrattade gott när vi åkte hemåt. Lite tokigt är det kanske att köra runt i skogen med tre fulla främmande karlar i baksätet, men men... vi hade faktiskt riktigt roligt. Monica och jag har ju varit på äventyr förut, när vi fick hjälpa en taxi i snöstorm! Jag körde hem henne till Bromma eftersom hennes bussar slutat gå. Gick ut med Bamse när jag kom hem och var i säng strax efter kl 1.00

                                                                      

Idag var jag aningen trött när det var dax att gå upp, men dagen har rullat på bra. Terapi på em och sen tillbaka till jobbet för ett samtal innan jag hämtade Bamse och åkte hem för att laga mat till en hungrig Bekki.

Nu sitter jag med en dammig Ragnar på min nerskitna axel (han putsar sina fjädrar) och en sovande hund bakom stolen. Tänkte sticka ett par varv innan jag tar kvällsnaden med Bamse. Det blir nog lite tidigare ikväll, tror jag.

                      
                       Vi har fått tre mogna päron på vårt päronträd! Första skörden!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0