Att-göra-listan

 
Den såg nog lite mer gedigen ut än det var, men ändå. Jag är trött nu. Vaknade kl 5 imorse och tänkte på saker jag borde/måste göra samt tänkte ut vad vi skulle kunna ha på pysselbordet inför Stilla Kvinnotimmar i februari. Det hade jag tänkt göra på jobbet idag men har valt att stanna hemma för att kurera min elända förkylning. Ringde mina båda besök jag skulle ha och ingen av dem ville träffa mig, jag låter hemsk! Bihålorna är det ingen större fara med, men halsen och örat smärtar. Har inte tagit alvedon förrän nu och jag fattar inte att örat värker ff? Det är en vecka imorgon och det har ju gått hål!
 
* Nåväl, tvätthögen har jag inte orkat.
* Posthögen - check. Den genererade massa skräp, två obetalda men ej förfallna räkningar, receptet på macarons och upphittandet av beställningen till mitt körkort som visar sig gå ut den 3 jan. Det blev lite panik. Men jag betalade avgiften och kan komma in till trafikverket imorgon och fotas + skriva under, sen hoppas jag att det bara tar en vecka. Jag hade glömt bort det, den hamnade i "efter Mexico-högen" och försvann ur medvetandet.
* Risalamalta - check. Det var bara att vispa grädde, hälla i skalade mandarinklyftor och röra runt i gröten från julafton. Mums-lunch!
* Marianne - check! Nu vet vi när hon kommer och åker!
* Oliv-hibiskus - check! Det var två gröna växter som skulle klippas ner för de lövade av sig så in i vassen. Två döda ampelfacklor åkte i papperskorgen.
* Blue Moons bur - check! Jag trodde inte jag skulle palla den men den är rengjord och alla tillbehören diskade. Ska bara bäras ner i källaren.
* Dammsuga vardagsrum - check! Det var ju fullt av oliv- och hibiskuslöv under fönsterbänken. Mer vart inte suget!
* Fruktkorg - check! Det doftade aceton och jag misstänkte fruktkorgen. Jodå, mögliga mandariner och möglig ananas, resten gick att rädda!
* Cocosfet ska vara cocosfett... den ska värmas och blandas med BMs frön till glädje för småfåglarna på landet. Jag tar med mig fett och frön dit och gör det under nyårshelgen.
* Bekki har fått tillbaka pengar som jag lånat så - check - på den oxå.
* Itrim - halvcheck. Ringde och det är bättre att åka dit och skriva på papper att jag avslutar abonnemanget när mitt provår går ut i slutet av februari. Det har inte funkat alls. När man inte får pausa vid t.ex operation, semester och upprepade infektioner är det bätte att stavgå när man kan. Billigare, det blir av oftare och är gratis!
* Polis - check! Skadorna på min bil är rapporterade. När jag kom ut från jobbet i fredags satt en lapp på min ruta med ett telefonnummer till ett vittne som sett en person backa på min bil på perkeringen och åka därifrån. Då var jag för dålig att ta tag i det, jag såg inget pga snön i fronten men sen har jag sett att det är en spricka i kofångaren och Janne säger att plasten spruckit undertill oxå. Nu går det vidare till brottmål visst...personen smet ju!
* Sen står det VV och VC - check! Det är inte dagens toabesök som någon trodde ;O) utan jag har sökt kontakt med ViktVäktarna (smaltjockis) för att kolla om de kan hjälpa mig. Det fanns inget telefonnummer men jag skickade mail. Jag hade oxå nånstans i bakhuvudet att jag skulle ta prover på VårdCentralen och det skulle jag gjort i början av december fick jag veta när jag ringde dit. Läkaren minskade min Levaxin-dos sist... och det kan vara en bidragande orsak till min trötthet och infektionskänslighet. Attans att jag slarvat och inte gått dit! Nu blir det först i nästa vecka...
* Linnéa brandbil - check! Jag har kollat upp en julklapp och fixat till den.
* 3 - check! Jag har ordnat upp ett struligt abbonemang.
 
Det är tvättberget och "cocosfet" som jag spar på till en annan dag. Istället rullade jag 20 köttbullar till middag och det var bra för Jens kom förbi och åt middag med mig efter att ha snöröjt tak en hel dag.  Mysigt med sällis. Dessförinnan hämtade jag Bamse som är väldigt låg efter gårdagens händelse. Han fick följa med till zoo där vi köpte ben med bacon samt frö till Ragnar så det räcker hela nyårshelgen. Både på dagis och på zoo reagerade de på att han inte är lika pigg och glad som vanligt. På dagis hade det varit som vanligt, men när jag kom för att hämta honom satte han sig vid mina fötter istället för att hoppa och vifta på svansen som han brukar. Han ger akt på mig hela tiden och jag tror han känner att jag är chockad/ledsen. Eller så är han ff chockad över mitt väldigt ovanliga beteende igår, han satt ju och ylade i buren när jag grät i djurens rum... Ja, jag vet inte vad han tänker eller känner men nåt är annorlunda. När jag gjorde ren BMs bur ikväll var han med mig hela tiden och varje gång jag reser mig rusar han till buren som står i hallen i väntan på att jag ska bära ner den i källaren. Han kompis är borta. Han vet det.
 
Jag har tokförälskat mig i vita, fläckiga, långfenade teleskopfiskar som finns på Hagsätra zoo. Attans att de blir så stora! Speciellt en som jag gett namnet Lenore för hon ser precis ut som henne... Men hur skulle jag kunna ha henne? De kräver större akvarier och de äter mina fiskar när de blir större... Men åh! Jag vet ju att det är ett substitut för Blue Moon men.... ÅÅÅHHHH!!!!
 
        
 
Jens har åkt, Bekki jobbar till midnatt, Janne åkte till landet efter jobbet och har skottat och fixat inför nyår. Jag tänker ta ut Bamse snart och lägga mig tidigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0