Kompledig

                                        

Konstig natt! Satt uppe länge igår, fastnade i ett program om bödel-släkterna i Frankrike som var spännande. Men inatt drömde jag att jag och min familj satt i en buss under 2:a världskriget. Chauffören stannade och släppte av mig och min familj (alla barnen var ff ganska små), mina föräldrar och min farmor (farfar var inte med). Jag gick tillbaka in i bussen och bad: "snälla chauffören, får mormor och morfar oxå komma med". De skyndade sig av, jag lyfte ut morfar och tog emot mormor som var rörligare. De hann inte få med sig alla sina saker, men det fick vara. Sen befann vi oss på Lågarö. Rebekka tappade ett par nycklar i vattnet och jag hoppade i för att hämta dem. Då kom mormor oxå och badade som hon gjorde när vi var små. Mormor kunde inte simma, men hon brukade gå ner och hålla i en sten och där stod hon och doppade sig raskt flera gånger under glada rop. Jag vaknade när jag åter befann mig på bussen, jag var ensam och hade tagit mormors kvarglömda svarta kofta som jag tryckte mot ansiktet och sög i mig hennes doft. Vad kan drömmen betyda. Tårarna rann när jag vaknade. Jag saknar henne så!

Jag låg kvar i sängen till klockan närmade sig 8.00, bestämde mig för att ta kompledigt. Känner mig rätt utarbetad. Åt snabb frukost och halkade runt en runda med Bamse och körde honom till dagis. Messade arbetskamraterna att jag tar ut komp idag och ringde återbud till ett samtal jag skulle ha i em. Ringde mamma och berättade om drömmen. Ringde Janne och sa att jag saknade honom. Ångestfull. Har säkert en del med att göra att terapin är slut om en månad. Och jag jag har svårt att hålla jämna steg med mig själv. Det har varit mycket i flera veckor och det är mycket några veckor till, sen är det dax att förbereda sig för Sinai-öknen. Jag behöver en paus. Allt är bara positiva och roliga saker, men det är som att äta för mycket prinsess-tårta... man får inte i sig hur mycket som helst.

Nu ska jag kika på uppslag till predikan jag ska hålla 4 mars. Efter terapin i eftermiddag vill jag sy en väska till knyppelplattan. Det snöade på den när jag gick från kursen sist och nu har jag köpt ett gulligt tyg som jag kan sy en enkel väska av.

                

Nu har jag lastat av mig lite! Predikan var det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0