Dagar av läkning

Det var ett klokt beslut att gå till doktorn, det var ett klokt beslut att sjukskriva mig resten av veckan och det var ett klokt beslut att åka tillbaka till landet. Järntabletterna verkar, dessutom dricker jag dubbel dos Blutsaft varje dag, sen är bara miljön här på Sanda läkedom. Vi bor längst in på en grusig återvändsgata och ser bara promenerande människor några gånger varje dag. Vi bor granne med bondens ägor och skogarna sjunger av pigga fåglar med vårkänslor. Vädret växlar, det är ömsom sommarsol och ömsom ihållande regn... Jag slappnar av. Det är det bästa jag kan göra just nu. Det var jobbigt de första dagarna i denna vecka när jag hade en ambition att gå och jobba, men det är ingen bra idé när man är blodfattig totalt dränerad på all energi. Nu får kroppen läka så nästa vecka är det nog dax igen.


                                     


Utan äventyr är vi dock inte. När jag tog ut Bamse på promenad igår så släppte jag honom på ängen. Först kollade jag förstås noga efter räven men jag såg ingen skymt av den. Men jag hade ögonen åt fel håll för jag spanade ut över det öppna fältet där den brukar jaga sork... rätt var det var for den iväg i skogsbrynet, bara fem meter från oss! Varför väntade den så länge??? Och värre var att Bamse for iväg efter räven. Räven är ju dubbelt så stor som Bamse! Jag fick panik och började springa efter gapskrikande med hög röst, men så kom jag på vad jag läst nånstans, nämligen att Bamse antagligen uppfattar mitt springade som en gemensam jakt på räven så jag vände och sprang åt andra hållet medan jag skuttade och tjoade att "kom och lek med mamma"... det funkade! Han avbröt jakten, tittade förundrat på mig och lommade först fram och tillbaka, sugen på jakt men konfunderad av mammas skumma beteende, men han kom till mig!

Janne och jag gjorde oxå en utflykt till Solberga trädgård och köpte lite smultron- och  jorgubbsplantor - 10st för 125 kronor. Janne har tidigare gjort iordning två pallkragar vari vi har jordgubbar i den ena och så har vi planterat olika blomsterlökar från i fjol i den andra. Vi får se om det blir nåt av de där torra lökarna, jag köpte en vallmo för att muntra upp den tomma lådan lite.


Bamse är med och kollar!
När vi kom hem satte jag igång med maten. Janne hade sett ett recept på TV4:s Nyhetsmorgon och vi bestämde oss för att prova det. Jag tyckte inte det lät nåt vidare, men det blev kanongott! Det var räk- och krabbkakor med apelsin/vitlökssås. Janne hade visat mig programmet på Play och nu försökte jag komma ihåg ingredienserna. Glömde riset förstås, men vi fick låna bulgur av grannen och det gick jättebra det med.

Kvällen tillbringade vi med James Bond och Casino Royale. I förrgår kväll vägrade Bamse gå ut kvällspromenaden. Han gömde sig längst in under soffan och vi gav upp tillslut. Vid halv 8 igårmorse vaknade Janne av att Bamse skruvade på sig i fotändan där han lagt sig mellan Jannes fötter. Då var han nödig! Igårkväll var det inga problem att få med honom ut, men han har bråttom att göra ifrån sig så han får komma in igen - mörkrädda lilla vovve!

                                  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0