Fredagsmys!

Gjorde ett par timmar på jobbet. Växeln skulle stänga 12.00 så jag trodde det skulle larmas på då, men jag hade fel. Dock, jag gjorde tre timmar, skrev bla förbön till imorgon, redde ut ett misstag och ringde lite. Sen lunchade jag med min bästaste barndomsvän och det gjorde gott i själen. När jag vid 1-tiden gick förbi kyrkan igen såg jag att det ff var folk där så jag gick in för att låna toa, det var flera stycket som jobbade på som vanligt. Nå, jag hade bestämt mig för att göra annat på em så jag stod fast vid det.
 
Åkte och handlade, pckade upp det hemma och hämtade Bamse. Vi gick ut en sväng sen satte jag igång med min kreativitet. Jag undrar vad jag håller på med. Jag lagar mer mat än vi kan äta upp, idag bakade jag oxå.... men jag har ett behov av något... eller kallas det inspiration?
 
 
Jag började med att göra banankaka av de tre övermogna bananer som låg i fruktskålen.
 
 
Sen blev det radiotårta. Radiotårta brukade min pappa göra med mig när jag var liten. Receptet kommer imorgon (Tack Nettan) när den hunnit stelna så det går att ta nåt bra foto av den. Till sist blev det köttbullar.
 
 
Av nån anledning jag inte minns tog jag fram ett kilo nötfärs imorse, helt onödigt för så många är inte hemma så det äts upp. På Willys hade de inte fått in nån fläskfärs idag så picolaterna jag tänkt göra blev inte av. Köttbullar blir ju oxå bäst med en blandning av nöt och fläsk så vad gör man då med ett kilo köttfärs? Jag kryddade den med persilja som man har i picolater och gjorde köttbullar ändå - gröna köttbullar. Bekki gillar inte köttfäs, men hon åt pliktskyldigt. Det blev massa kvar. Vi får se vad som äts upp under helgen och vad som hamnar i frysen. Jens kom hem och hämtade post så vi smakade på banankakan. Den är väldigt mäktig så man kan inte frossa i sig hur mycket som helst.... och så radiotårtan då. Jag gjorde dubbel sats för jag tyckte min form såg så stor ut... jag fick göra en dubbel sats till. Hoppas den håller bra för det kommer ta tid att smälla i sig den!
 
Som sagt, jag är inte hungrigare eller sugnare än vanligt, men just nu är bak och matlagning jättekul!
 
Jaha, Janne jobbar natt och sover på landet imorgon, Jens har åkt och Bekki har gått ut. Jag får väl hitta på nåt jag oxå...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0