Summering av en torsdag

Jag ska nog försöka gå upp lite tidigare på morgnarna framöver. Nu har jag ju ingen anledning att titta på TV på nätterna och denna dag har varit fantastisk! Först frukost-timmen med alla fåglar och sen långpromenaden med Bamse. Klockan var ju bara lite över 10.00 när jag kom hem igen och vad gör man då? Jag vet vad jag gjorde! Jag gjorde jag en räkmacka och knypplade sen klart "Modedockan" som blivit liggande efter ryggskottet innan jag gick ut med Bamse igen.
 
 
Samma dag jag skulle på anställningsintervju och jag stressat sprang ut med Bamse i skogen så landade en Sorgmantel vid mina fötter. Det var en väldigt speciell upplevelse. Det är en mycket vacker fjäril som hör till praktfjärils-släktet och som jag aldrig sett irl... den flaxade upp precis invid mitt öra och jag hörde vingslagen tydligt. Sen kom den tillbaka och då hade den med sig en till. Upplevelsen lugnade min nervositet och jag åkte till intervjun med ett nytt lugn. Efter det har jag gått och tittat efter Sorgmantlarna, men de har inte visat sig igen...
 
 
... men när jag skulle gå ut med Bamse igen satte sig en Piplärka i eken.... En, för mig, helt ny fågel, men jag tror att det är den som sitter högst uppe i en björk längs promenadvägen varje dag och sjunger. Kanske har den fått nys om allt godis vi bjuder på här på tomten?
 
                                    
 
... och när vi kom hem från promenaden hörde jag Hackspetten i en björk, men såg den inte så jag går närmre och ser bara stjärtfjädrarna på den. Jag var inte tillräckligt snabb med kameran så den hann flyga iväg, men den hade hackat upp ett stort hål i björken. På fågelkursen har jag fått veta hur värdefulla dessa hackspetthål är för småfåglar, och pga skogsavverkningen så uppmanas folk att sätta upp holkar. Men jag blev helt överväldigad över hålet så nu har jag sagt till bonden att vara rädd om trädet.
 
 
Det händer nåt nytt varje dag och det är fantastiskt!
 
Mindre fantastiskt är att jag plockat tre stora fästingar på Bamse, detta trots fästingmedlet. En gick jag upp och tog inatt, för när han hoppade upp i sängen och jag låg och klappade på honom så kände jag en jättefästing under ögat. På morgonen hittade jag en till i hans "armhåla" och sen en till på läppen. Ikväll blir det dusch och ordentlig genomgång!
 
Men för att återgå till trevligheterna så kan jag berätta att Gullvivan blommar och Liljekonvaljen snart slår ut sina första klockor.
 
 
Eftermiddagen har jag tillbringat ute i solen. Det är kallt i luften men när solen legat på hela dagen går det att sitta ute och sola fejset. Det har jag gjort samtidigt som jag läst om kritisk reflexion på norska, pratat med grannen och spolat på grön metall-tråd till nästa spets - "Vågkrus".
 
 
Janne kom hem med en Buddleja som jag bett honom köpa, fjärilsbuske kallas de också för. Jag ser fram emot juni när den börjar blomma för den ska vara en riktig fjärilsmagnet. Rester till middag, disken är fixad och nu ska jag bada och ansa fästing-doggyn!
 
Njut av kvällen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0