Skitmåndag!

Dagen började med att jag reagerade på ett konstigt surrande ljud från akvariet... Janne kom och lyssnade och han sa direkt att "du har en groda som fastnat i pumpen"! Tvärsäker... och han hade både rätt och fel, för när vi meckade fram pumpen så satt där två grodor och det var ingen vacker syn. Den som fastnat först var till hälften söndersliten och den som fastnat efter var intakt. Den rörde lite på sig men gick inte att rädda. Janne har varit med om detta förut i somras när jag var bortrest... och jag fattar inte hur de tagit sig över, eller varför! Vi har alltså som en vägg med pump och filter i tre fack bakom... och där har de tagit sig över, väl över har de ingenstans att ta vägen och kommer de för nära pumpinsuget längst ner i det tredje facket så sugs de in. Och inte nog med det, när vi meckat klart ropade Janne på mig att jag kunde ju rädda den som var kvar i facket. Den hade klarat sig av den enkla anledningen att insuget var fullt av kamraterna. Nu har vi sänkt vattennivån ytterligare och jag vill ha ett litet nät eller sätta plastfolie så de inte kan ta sig över kanten igen. Varför gör de så? Och tre stycken samtidigt? Är det revirstrider, lek, otrevnad? Nu har vi två grodor kvar och jag kommer inte skaffa fler till detta akvarium om det händer igen. Nej, jag ska klura på nån form av nät över facken för jag stortrivs med mina fina grodor!
 
 
Sen åt jag frukost och gick ut en långpromenad med Bamse. Det var skönt förutom en tilltagande värk i trakten av gallan. När jag kom hem igen skrev jag blogg om helgen och åkte sen till gymmet. 20 minuter på crosstrainern och sen gick jag till duscharna för lite spa. Jag har lovat mig att försöka ta bättre hand om min kropp och det kan innebära flera saker när det gäller gymmet. Tex att jag inte kör slut på kroppen enligt PTns instruktioner, att jag ser till att gå dit ändå för att få in en god vana och sluta känna mig dum, att använda mig av möjligheten till bastun när det passar. Jag var ensam i omklädningsrummet ända tills jag var nästan färdigklädd så det är lyx och egentid av bra mått... Nånstans har jag lärt mig att man ska duscha och basta sig torr tre gånger eller fler så det gjorde jag. Sista gången i bastun öste jag vatten över bastuaggregatet och satt så länge jag stod ut, sen skrubbade jag hela kroppen med bodyscrub som doftade kola - en present ur korgen jag fick i helgen, smörjde in händer och ansikte med en kola-handkräm och benen med kola-bodybutter som också låg i korgen... det doftade Werthers Original i hela damernas omklädningsrum när jag spa-at klart! Och om mig! Jag undrar om receptionisten tänkte när jag växlade några ord med henne om vädret innan jag gick, det stod en väldoft av kola kring mig .... och gör fortfarande... Att basta var skönt för gallvärken, men den smög sig på under eftermiddagen igen. 
 
                                                           
 
Åkte upp till centrum för att köpa ägg och mjölk. Hade tur med en parkeringsplats precis utanför ingången... men när jag kom ut fann jag mig inparkerad av en taxi som hjälpte en dam med matkassar och rollator och det hade blivit en lång kö bakom honom. Jag kände mig skitdum och frågade honom om jag felparkerat men det sa han att jag inte hade, dock de båda bilarna bakom mig för det var på- och avlastningszon där och han fattade inte hur folk läste skyltar. Det var ju skönt att jag läst rätt då, men det hade ju inte spelat nån roll för köbildningen var han ställt sig så det blev vid min bil närmast ingången...
 
 
När jag kom hem gick jag ut med Bamse igen, men vi gick inte så långt för det hotade att börja regna. Dessutom var jag jättehungrig eftersom det bara blev en banan till lunch. Jag gjorde fiskgratäng och hjälpte Janne att plasta in taket i min handarbetsbod innan jag ringde ett lång-samtal jag lovat. Gallvärken tilltog och dessutom passade ögat på att svullna upp och börja vätska sig under tiden jag lyssnade... Perfekt, jag som ska på anställningsintervju imorgon! Gallsten och ögonallergi... det kan iof alltid vara värre, men ändå.
 
Nu är disken diskad, Bamse promenerad och jag har tagit värktablett och allergitablett. Dags att nanna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0