En juldag i stillhet

En hel-lugn dag. Tänkte gå upp när Janne kom hem strax före 8.00 i morse, men somnade märkligt nog om och sov till efter 10.00. Fattar inte att jag sover så mycket, men jag tror jag går ner i varv ordentligt. Det har ju varit en spännande och intensiv höst, med det nya jobbet, nya arbetskamrater och till sist den rejäla förkylningen samt tentan som avslutning på terminen. Sen har jag ju alltid varit lite tröttare på vintern... men skillnaden i år mot de senaste 10 åren är att jag inte känt av den där extrema tröttheten som hänger ihop med struman. Jag är lite irriterad på att jag inte fått ta del av provsvaren än, men väljer ändå att lägga det i läkarens händer. Hade det varit alarmerande hade han hört av sig... och framförallt så hade jag märkt av det! Tvärtom så det är många år sen jag varit så här pass pigg under vinterhalvåret!
 
Långpromenad med Bamse. Kallt och soligt. - 9 grader när jag tog ut honom...
 

Helt ljuvlig promenad med all den härliga solen! Nu har vi passerat midvintersolståndet, så även om det går långsamt, vet vi att det nu blir ett par minuter mera ljus varje dag från nu och fram till midsommar.
 
Dagen har tillbringats med en jättedisk, en lång chat om svenska namn och vikingar på Facebook med en vän från Filippinerna samt inlindad i filt framför TV:n för jag har frusit nåt otroligt. Det känns som om luftvärmepumpen blåser in kall-luft... men det är snarare drag ifrån fönstren och den vägg Janne inte hunnit isolera än. Jag har inte tittat på så här mycket TV på flera år. Lusten att titta på TV försvann iom den fantastiska resan jag gjorde till Sinai 2012 och efter det har de få gånger jag satt mig vid TVn mest handlat om att vara sällskap till handarbetande. Men nu befinner jag mig ganska ofta liggandes i soffan och tittar på TV. Oftast på Kunskapskanalen eller på nån film. I eftermiddags tittade Janne och jag på "En prins i New York", igårkväll en dokumentär om tre diktatorer (Amin, Khadaffi och Lenin) samt papegojan Alex, ikväll om 100 år i Sveriges historia samt Anne Boleyn. Det ersätter bokläsande måste jag säga. Ett lättsamt sätt att få veta saker man inte visste om att man kunde veta.
 
Nu är det dags för sista promenaden. - 13,4 grader.... Burr!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0