Elfte dagen med LCHF

Igårkväll kom snöfallet och jag var ute och skottade gångarna, parkeringen och skyfflade bort vallarna som snöplogen envisas med att lägga upp där vi parkerar bilarna. Janne skulle ju komma hem från sitt kvällspass vid midnatt och jag tyckte inte att han skulle behöva skotta sig in när nu jag har både energi och tid... Det tog en halvtimme, för även om snön inte är så tung så är det en hel del snö att få bort. Jag belönade mig med att göra snöänglar dedikerade till tre personer som jag tänker på men är dålig på att höra av mig till f.n. Det beror helt enkelt bara på att jag har häcken full med mitt eget liv just nu, med flytt och arbetsförmedling, adressändring och alla andra omställningar. Ni finns i tankarna mer eller mindre dagligen av olika skäl, men mest för att jag tycker om er.
 
 
Jag orkade knappt vänta på att Janne kom hem från kvällspasset. Han kom hem vid midnatt och jag bad honom ta ut Bamse en kortis men han var borta en halvtimme... sen började han skotta altanen som jag inte engagerat mig i mer än att ha skottat en gång mellan dörren och trappen. Jag hörde att han kom in, men inte att han la sig för då umgicks jag redan med John Blund.
 
Imorse däremot vaknade jag tidigt, men halv nio klev jag upp och la mig på golvet i vardagsrummet och gjorde långsamma rörelser. Har inte gett mig tid till det sen i måndags. Sen låg jag i soffan och filosoferade. Bamse och Janne kom upp ett par timmar senare, vi åt frukost och sen tog Janne ut Bamsen på en långpromenad. Jag fixade lite och sen kom bonden. Jag kokade kaffe åt honom och Janne, som kom efter en stund, själv hade jag fått i mig morgonkaffet och det räcker. Janne gick ut och fortsatte skotta, jag tillbringade en god stund i telefonen med mor och dotter, dryftande allt möjligt från barnuppfostran och diagnoser till griftetal. Livet är onekligen spännande och jag tackar för förtroendet.
 
Resten av dagen har jag tillbringat med att fylla i blanketter, kolla resehandlingar, göra lunch och middag. Janne har tagit alla Bamsenader så jag tar väl sista.
 
Sluring - en rätt som min f.d svärfar lärde mig. Han var en god människa på alla sätt!
Stekt sidfläsk och stekt lök som får koka ihop en stund i grädde - idag la jag till lite paprika som låg kvar i kylen.

Gårdagens kost:
Frukost - äggröra på fyra ägg och grädde, bacon
Lunch - 1 dl blandade nötter
Middag - fiskrulader från igår, 3 paranötter + lite brie-ost
nattamat - 1-1,5 dl blandade nötter
 
Dagens kost:
Frukost - 2 skivor Low Carb-bröd, ost med paprika, skinka med gurka
Lunch - Sluring
Middag - Wallenbergare med guacamole och gröna ärter
 
Strikt LCHF på prov tre dagar till. Sen vågen samt utvärdering. Janne vill fortsätta redan nu. Han har hört så mycket bra om LCHF sen han berättade på jobbet (han köper ju inte längre lunch utan har med sig matlåda) och träffat två personer som gått ner rejält i vikt och mår så bra. Han dricker läsk och äter frukt ibland och tar en kaka nu och då. Men så har han oxå haft mer känningar av kostomläggningen än jag har, men han arbetar ju hårt och jag är mest hemma. Tröttheten och segheten jag hade för några dagar sen är borta igen och jag känner mig nästan pigg!
 
Och så en liten förarglighet... jag har hostat i två veckor nu och idag letade jag reda på Bisolvon i tablettform som jag sparade i medicinrensningen... Då hittade jag Amlodipin, min nya blodtryckssänkare som jag fick i somras. Jag rafsade snabbt ut översta hyllan där jag bara har mina aktuella mediciner, dvs blodtrycksmedicin, Levaxin och en vitamintablett. Till min fasa upptäcker jag att jag i nåt minnessvagt ögonblick under utrensningen tagit fram Enalapril, den blodtryckssänkare som fick mig att hosta mig till astma i somras, och lagt den på hyllan för daglig medicin. Den skulle ju åkt i utrensningen! Nu har jag bytt ut tabletterna och inom ett par dagar kommer jag nog slippa både hosta och astmaspray, hoppas jag!
 
Shit happens! Nu blir det TV en stund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0