Torsdagsbesök

Vilken häftig dag det varit idag, verkligen! Jag packade träningskläderna och åkte ut till Stallarholmen, men inte för att träna där utan för att besöka Solåkrabyn. Solåkrabyn, originalet, ligger i Järna/Mölnbo, men det finns en projektgård i Stallarholmen. Besöket på Drömfabriken ledde fram till den här kontakten och nu har jag ännu mer förankrad idé. Solåkrabyarna jobbar  med LSS-boende och daglig verksamhet såsom att odla både på friland och i växthus, byggnationer, fastighetsskötsel, gårdsbutik, djurskötsel mm. I höst kommer de dra igång ett växthusfik med höns och grisar för barnen. Jag blev helt begeistrad av Bengt som var föreståndare för gården. Vilken idéspruta!
 
 
Jag har aldrig haft möjlighet att prata på detta sätt med en livs levande antroposof tidigare, om andlighet, livscykeln, synen på människan och allt levande , det var f a n t a s t i s k t ! Jag kommer nog att åka dit igen, fika när fiket är klart absolut! Till sist avslutade besöket i butiken med att köpa två änglar i karneol och flourit samt en rutilkvarts. Stenar av det slaget kan verka till beskydd, stärka olika egenskaper och skydda mot sjukdomar och svaghet mm. Jag pysslade lite med sånt långt före min kyrkliga karriär, nu är jag faktiskt lite sugen på att återuppliva kunskaperna.
 
                                              

Jag fick med mig en biodynamiskt odlad gurka som gåva. Det ska bli spännande att sätta tänderna i den. Det blir skivor på frukostmackan har jag tänkt.
 
Att det var så in i hoppsan varmt upptäckte jag först när jag satte mig i bilen igen!
 
 
Jag hoppade över träningen och åkte hem och gjorde mina diagonala långsamma rörelser istället. Barnbarn var på ingång och vi fick en trevlig eftermiddag. Efter fika åkte Janne och Bella med familj till badet medan jag åkte till Coop och köpte alla ingredienser till grillade hamburgare och marängsviss. Jennifer har alltid varit lite reserverad mot mig, men idag släppte det. Hon älskar nämligen djur och mormor har många roliga djur, så vi har lekt med sköldpaddan, matat Ragnar samt gått ut med Bamse. Jag har också fått hjälp i köket!
 
 
Janne har gjutit plintar till bodarna och jag ska fotografera framväxten av gäststuga och handarbetsbod. Det ska bli så kul när det börjar bli klart.
 
Nå, allt trevligt har ett slut, så även denna dag. Janne har åkt till sitt  sista nattpass för veckan, Bamse har gått kvällspromenaden och myggorna har fått sitt kvällsmål ... men EN ruta måste jag nog virka medan tempen sänks av AC och fläkt....
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0