I Roslagens famn...m.m.

Igår var jag inte utom dörren trots att vädret var sagolikt. Jag ägnade en god stund åt att skriva blogg och titta på bilder, både från Oslo och Turkiet. Sen tog jag fram knyppeldynan. Jag har fått kurshäftet i metallknypplingen och såg att jag gjort på ett litet annat sätt än läraren tänkt sig så jag började om kursgången från början, med Hjärterad. Denna gång med en knypplad fläta som lan-tråd istället för två trådar som jag tvinnat... och lite mer färg! Röda hjärtan och grönt i stadkanterna. Det är svårt att veta hur färgerna harmonierar med varandra innan man provat... men jag har nog lärt mig att de mörka färgerna ska vara kontraster och de ljusa bakgrund i metallknyppling. Sen är det svårt att veta vad som bli ljust och mörkt ibland innan man provknypplar...
 

Idag gick Janne och jag upp vid 8.00. Jag vaknade av superyrsel igen, nästan samma som dagen efter Pamukkale i Turkiet, när vi skulle till mattknyteriet. Men jag duschade svalt och åt frukost ute i kalla luften, sen gick jag några raska rundor i vändplan för att få igång kroppen. Jag börjar tro att det kan vara klimakterie-yttringar för jag kallsvettas mellan varven också. Halv tio vågade jag sätta mig i bilen. Janne och jag tog varsin bil upp till Ikea i Kungens Kurva för att kolla bland annat garderober och en lampa till Prinsessans kupa.
 
 
När han åkte till jobbet for jag vidare till Ormkärr för jag har sett på SHRs Facebook att grodorna redan är på gång där. Ormkärret kommer alltid vara "mitt" kärr. Där har jag spanat efter grodor i 20 års tid och nu när jag var i krokarna åkte jag förstås dit för att kolla. För ettochetthalvt år sen svarade jag på en förfrågan från en kille på Facebook om våtmarker där det finns grodor. Han kom ut till Ormkärr och i februari förra året grävdes vårt lilla grod-dike ut till en riktig damm! När vi flyttade till Ormkärr för 20 år sen kryllade det av grodor... men med åren har de blivit färre och färre. Förra året märktes en ökning och nu är jag självfallet jättenyfiken hur det ska gå med grodorna i dammen. Det är ju mitt "fel" att det blev en damm där och det är jag så stolt över!
 
Bilder från feb-13
 
Förra året tyckte jag mig märka en ökning, det kan ha varit naturliga variationer, men säkert också att grodorna trivs i det mer stillastående vattnet jämfört med den tidigare bäckens ständiga porlande.
 
I helgen såg jag på Facebook att en kille hittat grodor (REDAN) vid kärret så jag åkte dit idag eftersom vi ändå varit på IKEA och jag hade beställt fågelfoder till Hagsätra zoo. 5-6 grodor såg jag, men de verkade inte ha kommit till leken på allvar. Det är ju för tidigt och i helgen ska det bli skitväder. Jag tror att de grodor som var där är såna som övervintrat på botten för att säkra sin plats i leken när den drar igång på allvar... Jag måste läsa lite mer om hur det går till, det där...
 

Efter ett besök och shopping på Hagsätra zoo åkte jag upp till Roslagen och mina föräldrar för att hämta Bamse. Han har varit där sen i söndags då Janne jobbat och jag varit i Oslo. Bamsen var överlycklig och jag också. Det är tomt när inte han är hemma! En trevlig eftermiddag med god mat, gott prat och myspys innan jag for hemåt strax efter 18.00. Jag mötte regnvädret och blåsten vid 20-tiden i jämnhöjd med Åkersstyckebruk.
 
Nu ska jag gå ut sistanaden och bada skithunden. Han har rullat i något... han luktar inte men eftersom han har fläckar runt halsen blir det bad för lillens del!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0