Tahandommigsjälv-fredag

Ledig fredag. Sovmorgon, gick upp vid 9 och åt frukost i lugn och ro, matade djuren och skrev blogg om tisdag, onsdag och torsdag. Bamse behagade röra sig från min säng till puffen under tiden.
 
 
Klockan hade nästan hunnit bli 12.00 innan jag släpade upp herr Morgontrött och då fick jag honom att vackert knalla med på en långpromenad. Det är ett tag sen vi gick 50-minutersrundan men idag gjorde vi det och det tog väl lite längre tid än så. Han fick nosa och jag fick strosa i min egen takt. En dryg timme senare var vi hemma och då åkte herr Skithund i duschen. Inlindad i handdukar fick han sen ligga i soffan medan jag packade träningsväskan och drog iväg till gymmet. En för mig okänd supersnorig tjej drog kortet. Normalt brukar de vara så himla trevliga, men är man superförkyld så orkar man ju som regel inte. Jag såg till att ha en fin eftermiddag i alla fall. 10 minuter på crosstrainern, sen styrkeprogrammet följt av dusch och bastu enligt "konstens" regler, dvs tre gånger i värmen och tre kalla duschar...
 
 
...och som grädde på moset en avslutning med kolascruben samt kola-kroppssmör som jag fick jag på min 50-årsfest med barnen.
 

Hemmavid gick jag ut med Bamse en sväng till brevlådan. Han  hade knappt torkat efter sin dusch så det fick räcka. Därefter blev det långprat i telefon med en fd konfident jag valt att fortsätta hålla kontakt med privat pga de knepiga omständigheterna denne lever i... och efter det försökte jag mig på apelsinkyckling. Jag är galen förstjust i Chop Chops apelsinkyckling:
 

...och idag innan träningen hittade jag EN kycklingfilé i frysen. Passar perfekt ikväll när jag är ensam, tänkte jag. Under träningen tänkte jag på vad det skulle bli av den där kycklingfilén och så kom jag på apelsinkyckling. Innan telefonsamtalet skar jag upp kycklingen i småbitar och la den i en "marinad" av vispat ägg och en pressad apelsin. När jag pratat klart i telefonen vände jag de apelsin/ägg-marinerade kycklingbitarna i ströbröd, salt och svartpeppar, stekte i smör och kokade ris till. Det blev inte alls så gott som jag hade förväntat mig. Trots att jag pressade två apelsiner till över stekpannan blev apelsinsmaken på gränsen till obefintlig och paneringen bara kladdig. Jag la till lite jordnötter för att piffa till rätten men det hjälpte inte. Läste sen i ett recept på nätet att någon använd 8 dl koncentrerad juice och att det snarare är såsen som ger smaken... men jag vill ju åt den där goda paneringen Chop Chop får till! Jag får experimentera vidare.
 
Jahaja, inget kul på TV och Janne ska sova på jobbet inatt. Återstår väl bara att gå och lägga sig?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0