Kurs i silverkors

Igår hade jag tagit ledigt på eftermiddagen. Detoxens tredje dag... kände mig tillräckligt kymig för att synda och brygga mig en kopp kaffe innan jag gav mig av. Det kändes inte nåt kul att åka på kurs och vara helt borta i skallen. Jag tog bilen till Strängnäs och redan i bilen kände jag av kaffets verkan. Det är lite häftigt det där, för när jag dricker kaffe varje dag så tänker man inte på det, men nu när jag varit utan kaffe i drygt tre dygn blev det en otrolig skillnad. Det kändes som ett mörkt moln liksom rann av mig, mitt dävna huvud blev kristallklart.
 
               
 
Tåget gick som det skulle och kom fram till Stockholms central som det skulle. Jag letade mig fram till Kungsholmens kyrka och deras församlingshem. Tågen går med en dryg timmes mellanrum så jag var ute i god tid och hann prata lite med silver-läraren och peta i mig quinoasallad med rödbetor innan resten av kursarna kom.
 
Jag förstod ganska snabbt att det hade varit bra att vara med på föreläsningen i oktober, men det funkade inte för mig att gå på den. Då hade de fått info om hur man kunde tänka kring skapandet... men jag tycker jag tog igen det snabbt. Fröken visade oss hur vi skulle göra, vi skulle också träna på cernitlera innan vi började på allvar med silverleran. Leran innehöll en silverhalt högre än sterling silver 925, så man vill ju inte slänga något i onödan, än mindre förstöra något, så det var toppen att få träna på cernitleran först.
                                 
Förevisning av fröken                                                        Kumlagallret som jag inte använde
 
Tämligen snabbt bestämde jag mig för att överge tanken på att använda spetsen jag knypplat för ändamålet. Den var för grov, tyckte jag, mönstret skulle inte komma till sin rätt. Att rita mönster på millimeterpapper har jag ju gjort inom knypplingen så det gick fort, sen valde jag mönster och satte igång.
 
Öva i cernitlera
 
The real thing!
 
Konstverken torkar i svamp-torken
 
Filar försiktigt bort de grövsta ojämnheterna i den sköra torra leran
 
Bränning i ca 900 grader
 
Putsar det nu stenhårda silvret med stålborste
 
Till sist finputsning med agat
 
Klart!
 
Jag kom en halvtimme för tidigt till tåget, men det stod inne så jag kunde gå in och sätta mig på en gång. Kom till Strängnäs på minuten. Min dieselvärmare hade stått på tågets ankomstid så jag gled in i en varm och skön bil.
 
 
Idag blev det inget skrivande. Det har ringt och jag har fått ringa och maila och messa. Mitt jobb har halvdagar så när förmiddagen var över åkte jag till Mälarsjukhuset för mammografi. Hemmavid fastnade jag i två filmer, en ungdomsfilm och fyra grabbar på roadtrip och sen Happy Feet 2. Jag har inte sett mycket på TV alls sen Sinai, den naturupplevelsen gjorde mig näst intill TV-fri i flera år... Nu har det varit jätteroligt med alla olika kanaler Janne köpt så jag har lätt att fastna vid TVn. Det kan får vara så ett tag. Jag ska bara skriva uppsats, detoxa och ta det lugnt en dryg vecka till, det är jag värd!
 
Första dagen av tre med flytande föda. Det har gått bra så här långt, med rödbetsjuice, svartvinbär-smoothie och tomatsoppa. Bitchen har kommit, hon ska fira nyår med oss. De smäller inte lika hårt här som i Stockholm.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0