Tre dagar i staden

Ett riktigt skitväder har det varit! Visserligen är det vackert när man höjer blicken, men vägarna har varit ett elände! Kom försent till ett möte på jobbet i tisdags och det är ju så pinsamt! Men det är skönt att få förståelse från sina kollegor, jag har ju en bit att åka. Arbetstisdagen blev ganska kort: Arbetslagsmöte, mässa och kort personalmöte. Sen åkte jag, via affären för att köpa stuvad spenat till middag och fikabröd till knypplingen, till bästisen och fick zonterapi medan vi avhandlade delar av livet och sen åt vi spenaten tillsammans. Hämta Bamse från dagis och lämna honom till svärmor innan jag for vidare till Hagsätra kapell på vårens första knyppelkurs-tillfälle.
 
Pyramidudden in vardande, guldfärgad metall
 
Jag hämtade upp Bamse på hemvägen, körde ner till jobbet och parkerade bilen och gick med Bamse genom Rådsparken upp till svärmor igen. En trevlig kväll...
 
... och en trevlig morgon. Mitt förmiddagsbesök uteblev så jag fortsatte med mitt sorteringsarbete. På fyra månader har jag hunnit samla på mig mycket papper. Min plan var att slänga alltihopa när jag gått igenom det som skulle behöva gås igenom med min efterträdare, men nu blev ju jag min egen efterträdare. Jag har hittat fina vinröda pärmar i källaren och håller nu på att sortera in och bort papper i verksamhetsordning, riktigt roligt faktiskt! Nu önskar jag mig bara en bokhylla! Efter lunch åkte jag till Stuvstakyrkan i det ymniga snöfallet. Vi planerade Världsböndagen den 6 mars som vi i år ska fira i Stuvstakyrkan.
 
Interiör Stuvstakyrkan
 
Världsböndagens affisch                  De bjöd på rotfruktsbröd! Nytt för mig. Gott!
 
Jag hade tänkt åka hem lite tidigare för jag var fortfarande trött och full av intryck från Ölandsresan, men ett tu tre så knackade svärmor på fönstret till mitt arbetsrum. Hon tyckte jag skulle sova en natt till för snöovädret hade ställt till det på vägarna. Så fick det bli! Jag stannade en stund till på jobbet och gick igenom min planering för torsdagen, hämtade Bamse och åkte upp till svärmor. Hon bjöd på middag och vi satt fyra timmar i köket och avhandlade allt mellan himmel och jord, från förlossningar till ansiktsbehåring. Det är en fröjd att lära känna henne så här på tu man hand.
 
Torsdagen blev en sån där dag som jag kallar spring-spring-dag. Ett par timmar administration och telefon, sen åka och köpa lunchmiddag - en salladsrulle, springa ner till centrum för ett konfidentärende, äta halva salladsrullen till lunch, snabb genomgång av pappren till eftermiddagens sånggudstjänst, hämta musikern, åka till äldreboendet för gudstjänst och fika, tillbaka till jobbet och plocka lite, hämta Bamse och installera honom i mitt rum, äta halva halva rullen som blev kvar efter lunch, ta emot besök, äta andra halvan av den halva salladsrullen och sen spurta upp till kyrkan för Stilla Mässa. Perfekt avslut på en spring-spring-dag!
 
Frälsarkransen i form av ljuslyktor
 
Gick en sväng runt Rådsparken med Bamse innan vi begav oss hemåt på de sliriga vägarna. Klockan hann inte bli fullt 22.00 innan vi parkerade hemma.
 
Snart hemma!
 
Jag släppte Bamse lös ur i bilen så han fick rusa runt och jaga bort alla spöken och vildsvin... eller vad det är han skäller på så fort det är mörkt ute. Sen rusade han upp till Janne och gav honom alla kärleksbetygelser han kan ge! Jag kom efter med all packning - knyppeldyna, övernattningsväska, hundkorg osv...
 
... och så stod en bukett rosor på bordet från min kära make. Livet är gott! Hemma är bäst!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0