Morgonstund har guld i mund

Har varit uppe och bökat en timme, snart dags att åka till jobbet. Hoppas på en lite lugnare dag idag för igår blev det lite rörigt.
 
 
         
 
På morgonen i bilen hörde jag om växelfelet som rörde till det i Stockholms kommunaltrafik och vi skulle iväg med kyrkgruppen ända till Lidingö. Strax efter nio ringde den första damen och frågade om vi verkligen kom iväg... och jag tänkte att det gör vi väl, men hon skulle återkomma om en timme medan jag undersökte läget. Jag undersökte läget och det var tydligen rörigare än SLs hemsida ville påskina så det slutade med att vi beslöt att ställa in resan. Detta tog i princip hela förmiddagen i anspråk... och kvart i tolv gick jag ner till pendeltåget och mötte upp de i kyrkgruppen som var nyfikna på Lidingö och som inte ringt och frågat. En del blev väldigt besvikna och andra tyckte det var klokt. Jag hoppas vi får komma dit en annan gång, men jag tycker beslutet var riktigt. Arbetskamrater hade suttit fast i kommunaltrafiken och kommit upp till ett par timmar försent, och att redan från början kalkylera med minst en halvtimmes försening dit... och sen hem i rusningstrafik när flera tåg är tagna ur trafik... nä, det kan ta timmar att komma hem!
 
                                           
 
Även om jag var besviken över att inte komma till Lidingö kyrka så välkomnade jag en obokad eftermiddag. Jag hann få iväg flera fondbrev, läsa och besvara hur många mail som helst som kommit in under min frånvaro (två dagar kurs, ledig dag och helg) jag hann ringa samtal och för en gångs skull så hade jag telefonen öppen så länge att många fick tag i mig. Lions ringde och vi fick fortsätta prata bussresa för barn till sommaren. Fler kuvert kom ut till postlådan. Arbetskamrater kom in och pratade om olika aktuella saker som behövde pratas om. Det blev en himla bra måndag helt enkelt!
 
 
Halv fem rusade jag till bilen, hämtade Bamse, åkte hem och åt middag med maken innan jag åkte in till Strängnäs för det åttonde tillfället i vårens knyppelcirkel. Det känns som vi nyss började och snart är det tionde och sista gången för terminen!
 
Nu har en ny dag börjat. Nya utmaningar. Nya glädjeämnen!
 
God Morgon världen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0