Två dar jobb och en dag ledigt

Allt flyter på. Jag var rätt trött i fredags. Jag kom i säng halv ett efter tågförseningen men var så speedad att jag hade svårt att somna. Klockan hade passerat två när jag tittade på den sista gången, ändå gick det an att kliva upp strax efter sex. Klockan 10 var jag på stiftet och pratade om uppdraget som kontraktsdiakon. Det verkar i nuläget inte som det är så betungande, men väl inne i det kanske det förändras? Vi får se. Jag ska försöka kontakta de församlingar jag inte varit i nu under veckan. Sen åt jag en alldeles för stor lunchbuffé på Skebohov i Högdalen innan jag åkte till jobbet. Där möblerade vi för Stilla Dag.
 
Magnolian är redan vansinnigt vacker!
 
Så på lördagen var det dags för en Stilla Dag. Återigen blev det en extra tidig morgon, jag lämnade Bamse hos svärmor klockan åtta och var på jobbet halv nio. Lite förberedelser och halv tio kom de första deltagarna. Det blev en fin dag. Vacker musik, härlig meditation, god soppa, lugnt och trevligt... och så blev det fyra bokade halvtimmes-samtal, vilket kändes bra att det utnyttjades. Det är ju så mycket som kan komma upp i en när man tillbringar en dag i tystnad...
 
 
Jag hade också tid för egen eftertanke och lovade mig själv att ta tag i mitt självdestruktiva leverne. Dagarna går och jag bara tänker att jag ska... Ryggsmällen satte ju P för min motivation att komma iväg och träna, och som sur grädde på det beska moset har jag tryckt i mig allt möjligt onyttigt. Oslo är en stad av smörgåsar och det har blivit väldigt mycket sådant för min del. Hemmavid har det fortsatt (ja det började innan jag åkte till Oslo) med smörgåsfrukostar. Varför? Bara för jag är lat och inte orkar koka quinoa-gröten! Som om det vore ett problem? Så i fredags blev det jättebuffén med följden att jag var så däst när jag kom hem, orkade inte laga middag utan smällde i mig trekvarts påse ostbågar tillsammans med en norsk chokladkaka och två glas vin i tron att jag skulle sova gott. Men hallå-å! Alkoholen fick mig visserligen att somna gott, men tre låg jag klarvaken i sockerchock! Vid Stilla Dags-lunchen fick vi fantastiskt gott hembakt bröd med jordärtskockssoppa, men det goda solrosfrö-brödet växte i munnen. Dessutom har jag ont i hela kroppen. Jag är jätteglad att detta händer för det bevisar min tes att jag inte tål vitt mjöl! Nu blir det mjölfritt! Jag hämtade Bamse efter avslutad städning och åkte hemåt, stannade till på Coop Forum i Strängnäs och köpte grönsaker och nötfärs. Det blev ratatouille med 100%nötköttshamburgare stekta i olivolja. Vatten med ingefära, citron och honung till. En stor tillbringare står i kylen!
 
 
Jag blev tok-kär!
 
Idag hade jag tänkt ta tag i träningen och gå på gudstjänst. Av det blev intet. Jag vaknade halv 10 efter 12 timmars ostörd sömn och lovade mig själv en lugn Domsöndag utan att döma mig själv för hårt. Quinoagröt med valnötter, kokosmjölk, russin, torkade mullbär och äpplen tillsammans med en ekologisk banan kändes bra i kropp och själ. Tvättmaskinen och torktumlare har gått. Bamse och jag har varit ute och njutit det vackra vädret. Jag har varit i Solberga och handlat åt grannen samt köpt lite godis till Ragnar, mat till grodorna och två panda-pansarmalar! Bamse har blivit duschad. Sängkläderna är nytvättade. Jag har pratat en del i telefonen. Hittade löss i paprikaplantorna vi tagit in före frosten, nu åkte de ut och alla blommor runt om dem fick duscha.
 
Bamses hood! Och klockan är bara fyra!
 
Ratatouille och hamburgare till lunch. En smoothie på egenhändigt plockade svarta vinbär, ekologiska aprikoser och kokosmjölk till mellanmål. Nu ska jag gå ut en snabb sväng med en fuktig men nödig Bamse innan Janne kommer hem. Räkorna har tinat! Inte ett enda uns gluten så långt ögat kan nå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0