"Ledig" lördag

Nån gång skulle det vara spännande att försöka definiera ordet "ledig". Är ledig synonymt med att inte göra någonting? Nej! Är det synonymt med att inte jobba? Ja! Men när jobbar vi och när jobbar vi inte? Är att påta i trädgården att vara ledig? Ja, säger nog de flesta... men när det blir ett krav? När trädgården inte kan mäta sig med grannens och man måste jobba i den? Är det jobb då, eller bara jobbigt?
 
 
 
Idag stod knyppelstuga på menyn, men den ställdes in p.g.a sjukdom. Jag blev både besviken och lättad. Det är jättetråkigt att inte få åka iväg och knyppla, för att knyppla är verkligen bland det bästa jag vet och en av mina bästa källor till avkoppling... och jag spolade på 25 par pinnar igår för att kunna sätta igång med bokmärket "Tro hopp och kärlek" idag... Men samtidigt blev jag lättad för nu fick jag flera timmar till annat. Att renskriva den senaste intervjun t.ex. Det är jätteviktigt att inte halka efter i renskrivandet för då blir uppsatsarbetet snart övermäktigt... Tidsbristen är något jag lever med konstant och därför är planering superviktigt!
 
 
Lite annat småpyssel blev gjort. Jag var in i Ugglebo en vända och letade smyckesdetaljer till mina nyinköpta majblommor... och så putsade jag insidan av fönstren i bilen. Hundpromenaden blev längre än jag tänkt mig. Jag hade med mig godis och tränade inkallning med Rambo. Det gick jättebra... tills vi skulle gå hem. Då försvann jycken. Jag skramlade med godisburken och ropade, ingen Rambo. Då gick jag hemåt... ingen Rambo, jag gick tillbaka och letade, ingen Rambo. Då ringde jag Janne för att få assistans och gick sen in i planteringen. Då ser jag låååångt borta en liten svart pryl. Han gjorde sig ingen brådska och när jag kom fram fick han för sig att WOW, nu kan vi leka. Nej, kopplet åkte på och så fick han gå i kort koppel hem. Skit luktade han också, så det blev dusch för andra gången idag. Han rullade sig i något på morgonpromenaden och likaså nu. Jag tror det är grisbajs som är så oemotståndligt. Bamse hade också för ovanlighetens skull rullat i något. Han gör i princip aldrig det, men någon gång ibland händer det.
 
Sen satte jag mig ett par timmar vid knyppeldynan. Härligt! Kom ner några centimeter i bokmärket "Tro, hopp och kärlek". Sen blev det en kort hundpromenad med hundar som ännu inte torkat.
 
 
Janne grillade till middag och jag gjorde kantarellsås. Vi har fortfarande en burk torkade kantareller kvar efter svamphösten 2014. Dessa intages med andakt! Förra året blev det inte mycket svamp, så vi hoppas kunna fylla på förråden i höst.
 
 
Nu ska jag dejta virknålen en stund. Imorgon blir det knyppling för hela slanten!
 
Skit-hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0