Påskledigt

Vilken underbar helg det har varit. Batterierna är laddade, både fysiskt och andligt! Nu rusar vi in i 2016 års andra kvartal med frimodighet!
 
 
Skärtorsdagen slutade, och påsken började, i en fin eftermiddag hos goda grannar.
 
På Långfredagens morgon åkte jag iväg till gudstjänst i Vansö kyrka. På Långfredagen minns vi Jesu korsfästelse på Golgata... att han dog för våra synder. Både de vi är medvetna om, men även de vi är omedvetna om. Det är en trygghet att vila emot när man försöker vara en god människa men inte alltid lyckas...
 
 
 
Resten av dagen tillbringade jag vid TVn med hundarna. Vädret var dåligt. Min plan var att se Utvandrarna, men DVDn vägrade! Broderiet var ett gott sällskap.
 
På Påskafton var jag bjuden till Monica och Arto. Det blev en jättefin dag!
 
Maija har ritat. Bamse är med... och jag är personen i gult lockigt hår!
 
Påskkärringar i Kista
 
Påsklunch!
 
Påskfin Bamse!                                 Och vovvarna fick varsin köttbulle till påsklunch
 
Äggmålning
 
Äggjakten resulterade i en Elsa-klänning och godis vid skate-parken
 
Nova lärde sig att göra high five med moster Bekki
 
Retro                                                                               Maija blev en tiger!
 
Min lördag avslutades i Vansö kyrka med Påsknattsmässa. Gudstjänsten började utomhus, fortsatte in i kyrkan under ropen att "Kristus är uppstånden", altaret smyckas återigen av duk, ljus och blommor, altartavlan öppnades och gudstjänsten avslutades med dopförnyelse och mässa.
 
 
Påskdagen började jag med gudstjänst i Härads kyrka. Där klädde vi också altaret och ropade "Han är sannerligen uppstånden" eftersom det inte varit någon påsknattsmässa här. Jag trivs i denna församling och tänker att jag i framtiden vill jag nog bli mer aktiv här. Måsta avsluta ett och annat först...
 
 
Efter ett par timmars promenad över gärdet med hundarna tillbringade jag resten av dagen med broderiet och Utvandrarna.
 
 
När Janne kom hem på kvällen hade han Bekki med sig. Hon har tillbringat Annadagen med sina föräldrar. Jag fick inte med henne på Emmaus-vandring från Vårfruberga kloster till Vansö kyrka, men mitt på dagen hade jag lyckats övertala både Janne och Bekki att åka till kloster-ruinen för utflykt och hundpromenad!
 
 
Resten av dagen har vi myst på altanen. Solen har lyst, hundar och papegoja har varit ute tillsammans med oss och till kvällen grillade vi.
 
 
Hur skulle batterierna inte kunna vara laddade?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0