Namngivning för Nova

Igår var det fest igen. Namngivningsfest! För två veckor sedan döptes Edwin och igår var det Novas tur att samla släkt och vänner. Efter allt hon gått igenom, med hjärtoperationer osv så har tiden gått och hon har växt, så jag fick förtroendet att göra en klänning åt henne. Jag hade inte så lång tid på mig, men det blev prio 1 kvällstid och den blev klar i tid. Under veckan som var sov jag två nätter hos Monica och Arto och då kunde vi prova den så jag sen kunde piffa till den med det där lilla extra: det blev sidenband och rosor.
 

Jag åkte dit en timme innan och hjälpte till med lunchen - pastasallad - och vi höll till på takterassen som de boende kan låna. Sol och varmt hade vi.
 
 
Först åt vi lunch, sen hölls ceremonin som de gjort själva. Faddrarna höll i själva ordningen som var enkel och fin. Först fick jag sjunga "Bära bära, vara nära", sen berättade Monica och Arto vad Novas tre namn betyder på olika språk, sen fick faddrarna fadderbrev och det blev mer sång.
 
En moster och en morbror blev faddrar för Nova
 
Paketöppning förstås. Kusin Meija hjälper till.
 
Edwin bär synliga spår av pussar
 
 
En härlig sensommardag på alla sätt och vis och man blir lite förvånad över att fyra timmar kan gå så fort. Vi var flera som hjälptes åt att städa undan och packa in. Klockan var väl runt sex när vi kom hem, trötta och nöjda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0