Äntligen sol ☀️

Det där med sjätte sinnet alltså... För nästan precis fyra år sen blev jag och hundarna attackerade av en älg. Onsdagens avsnitt av Åreakuten handlade bl.a om en kvinna och hennes hund som misshandlats till döds och man misstänkte maken, men det visade sig vara en älg som dödat dem. Normalt är inte älgar farliga, men de kan försvara sig och de är stora djur, de har dödat människor... och vad jag förstått gillar de inte hundar. Imorse sken solen och det var jätteskönt. Redan strax efter nio gick vi ut på långpromenad.
 
 
När jag gick över salix-fältet tänkte jag på vildsvinen som håller till i området kvälls- och nattetid, och idag var vi två-tre timmar tidigare än vi brukar gå, så jag gick och småpratade med hundarna för att tala om för grisarna att jag var på gång. Direkt efter salix-fältet går en trång liten stig innan man kommer ut på den vackra skogsvägen och där började jag tänka på älgar, fy vad otäckt att möta en älg just där, trångt och ingenstans att ta vägen... så kom jag ut på skogsvägen och tog fram mobilen för att ta ett kort på solen mellan trädstammarna:
 
 
Då brakade det till och iväg springer ... en älg ... Jag trodde den fastnat på bilden, men jag kan inte hitta den. Ett ögonblick blir jag helt förlamad medan tankarna snurrar jättefort. Jag inser snabbt att älgen knappast tänker gå till attack, den flydde ju, men kroppen säger nåt helt annat vilket inte är så konstigt eftersom jag faktiskt har en erfarenhet av anfallande älg. Jag bestämmer mig för att fortsätta gå på min inslagna väg trots att den löper parallellt med den löpande älgens riktning. Resten av promenaden var öronen på helspänn, ögonen fästa på vägen och tankarna snurrade kring sjätte sinnet. Varför går jag och tänker på älg minutrarna innan en dyker upp? Nåt av kroppens sinnen måste blivit varse dess närvaro!
 
 
När jag kom hem tog jag hand om disken, åt lunch och jobbade en stund med mitt projekt innan det var dax för nästa promenad, denna gång i sällskap med grannen. 

Fåren blev bara nyfikna när hundarna skällde 😂
 
 
När jag kom hem började jag med middag, ärtorna hade legat i blöt över natten och nu fick de koka i sällskap av lök, kryddor, buljong och sidfläsk till maken kom hem. Jag fortsatte med mitt projekt men la ner det när yngsta dottern ringde.

Ärtsoppan blev god. Videopratade en stund med son och sonson, i övrigt en slö kväll vid tvn 🤗

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0