Natthamn 13: Hundholmen mittemot Drottningholm

Imorse hade jag en sån där magisk naturmorgon igen. Jag gick bort till den lilla sandstranden vid Kårnäs på Ljusterö och tog mitt morgondopp. I vattnet runt om mage och lår simmade stim av småfisk, på sandbotten vid mina fötter såg jag enstaka större fiskar och över vattenytan flög trollsländor. Jag stod länge i den stigande solen med vatten upp till midjan och njöt av allt liv, sen vadade jag tillbaka och hämtade mobilen.

(null)

(null)

(null)

Trollsländorna hängde ihop två och två, den ena såg ut att bita sig fast i den andres svans och så sänkte de sig mot vattenytan och slog den bakre sländans svans i vattenytan upprepade gånger.

Kärleksfullt snärtas
stjärtar mot vattenytan
i trollsländors dans

(null)
Kastellet i Vaxholm

(null)

Glittrande fönster 
Vita, gula, röda hus
spanar mot vatten

Vi tog det lugnt och gav oss iväg framåt 11-snåret. Ute på Saxarfjärden mötte vi detta jätte-åk. Synd att jag inte tog nån bild av celebriteten. Vi stannade till i Nacka Strand och kokade lite korv till lunch, sen fortsatte vi genom Hammarbyslussen med ett stort grått moln hängande efter oss ☁️ 

(null)

(null)
Lumafabriken har jag lite förkärlek till efter utflykten dit för drygt tre år sen ❤️

(null)

(null)

Ikväll sover vi vid Hundholmen mittemot Drottningholm. Det är inte första gången vi häckar i dessa krokar. Vi var här både förra året och  för två år sen. Jag tror det var förra året vi fick sällskap av en svan. Det fick vi i år oxå. Den kom direkt när vi saktade in och började förbereda oss för landstigning. Strax efter kom den igen, eller om det var en annan? med en unge i släptåg. Dem har vi haft sällskap av hela kvällen till hundarnas ljudliga förtret.

❤️ 🦢 ❤️ 🦢❤️

(null)

(null)

Badat har vi gjort förstås, och ätit rester till middag… och sett kungen styra sin Princess med drottningen bredvid, för att angöra bryggan på Drottningholm. Imorgon åker vi hem 🏡 

🦢 Godnatt världen 💦

(null)
















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0