Årets första riktigt dåliga samvete

Jag har insett att jag inte är nån odlare, men däremot kan man nog kalla mig samlare. Jag är så tacksam över det jag plockar under årets grönare årstider 🙏 När min barndomsvän var här förra helgen gjorde jag sås på rödgul trumpetsvamp jag plockade i Roslagen förra hösten. Jäääättegott! När jag plockar fram mina köttbullar ur frysen brukar jag ta fram nån deciliter lingon oxå. När de tinat något mosar jag dem med en klick närodlad honung. Vi har förvällda nässlor kvar i frysen och det är super att få ladda kroppen med lite god och näringsrik nässelsoppa när man känner sig hängig eller bara lääängtar till våren. 

 
När vi var på Ljusterö häromhelgen bjöd min svärmor och hennes syster blandannat på fröknäcke som de tyckte var så gott, det var lite salt och inte smaklöst som flera andra sorter de provat på, sa de. De blev lite förvånade när jag sa att jag bakar fröknäcke för de trodde det var jätteavancerat.  Jag lovade att bjuda på det vid tillfälle.

Farmor pratar med 2-åringen 💝
 
Igår fyllde vårt yngsta barnbarn 2 år och imorgon ska vi dit och fika. På vägen hem ska vi åka förbi svärmor oxå när vi ändå är i Storstan så jag satte igång att baka fröknäcke. Och NU kommer vi äntligen till meningen med rubriken: Igår när vi satt och mumsade på våra räkor, extra stora härliga räkor vi fick av mina föräldrar i julklapp. Ett glas vin hade vi oxå slagit oss lösa på 🥂 Då ringer makens telefon, det är en arbetskollega, och han svarar och går ut!!! Jag blev så himla besviken! Vi har dålig mottagning här hemma så det är inget konstigt i att han går ut. Det är inte heller konstigt att en kollega hör av sig en fredagkväll för de har himla fin kontakt... och det tog en stund för mig att komma på vad som skavde. Han har jobbat över två kvällar och sovit kvar två nätter, han kom alltså hem i tid endast en kväll denna vecka och jag är förbaskat ensam! Att bli brädad av en arbetskompis mitt i räkfrossan kändes väl sisådär ... Inget illa ment, men det var inte så kul att sitta där själv med vinet och räkorna. Jag skalade de som var kvar och delade dem mellan oss, åt upp min del, dukade av och hällde upp ett glas vin till åt mig och satte mig i fåtöljen och broderade. Det blev inget mer sagt igårkväll, han var trött efter veckan och sov mest i sin fåtölj, men imorse drabbades jag av dåligt samvete. Det var ju ingen stor grej! Mina fel ställda förväntningar i kombo med isolationen bara. Kände mig barnslig... 
 
 
... så när fröknäcket åkte i ugnen plockade jag fram hallon ur frysen, vildhallon och mormorshallon från våra buskar, samt smuldeg som jag brukar frysa in för jag gör alltid för mycket just för att kunna frysa in och trolla fram en smulpaj på kort varsel, vispade marsansås så jag kunde bjuda på go'fika när maken kom in efter att ha jobbat med att tina upp badtunnan 😋
 
 
Efter fikat tog vi hundarna i bilen och åkte till samma elljusspår vi var i början av december. Härligt med lite promenad-omväxling ibland. Det märks att hundarna gillar det oxå.
 
 
Efter middagen kröp vi ner i en varm badtunna och mjukade upp ömma muskler och frusna leder. En fantastisk lyx 💝
 

Slutet gott, allting gott! Godnatt världen 🌍 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0