Jag försökte iallafall

Nej det gick inte! Vaknade kl. 4 med huvudvärk 🕓 Insåg att jag inte druckit något nämnvärt under hela gårdagen så jag gick upp och fixade vätskeersättning. Försökte somna om, gick sådär. Ställde fram klockan till halv sju i hopp om att den extra timmen skulle göra underverk och messade jobbet att jag ämnade hoppa över morgonens möte men trodde jag skulle kunna ta förmiddagens mottagning. Gick upp vid sex, duschade och gjorde mig klar. Längtade ut på morgonpromenad för att få frisk sval luft i mina lungor men kom ut i ett våtvarmt fuktomslag. När jag kom hem igen kom frukosten upp, då fick jag ge upp och sjukanmäla mig. 

Kroppens sårbarhet
minner om hälsans skörhet
med värk och spyor 🤮  

Väskan har stått på bordet hela dagen och påmint mig om hur pinsam jag är som blir sjuk redan i tredje arbetsveckan 🤕 Vad ska folk tro? Att jag är arbetsskygg? Vek? Jag har fått jobba med min självkänsla och självbild ska ni veta. Senare: Vad har jag ätit? Har jag träffat nån som är sjuk? Har jag misskött mig? VARFÖR?

Tillslut kom jag till sans och förlät mig själv. Det blir så här ibland. Jag kanske inte tålde potatismoset på lunchrestaurangen igår. Kanske var det vätskebrist. Eller så har jag sovit för lite. Eller nåt annat. Spelar det nån roll? Detta har hänt några gånger efter jag opererade bort gallan, att jag vaknat på natten med huvudvärk, tömt magen och sen blivit bra igen efter ett dygns vila. Jag måste ta lite hänsyn till mig själv. Jag har ju börjat jobba med en rivstart, kört mycket bil, Knyppelpinnarna har dragit igång och snart även knyppelkursen. Efter vaccinationen har jag verkligen försökt ta igen allt socialt med mina barn och barnbarn så andra halvan av sommaren har varit händelserik. Jag är väldigt mycket uppe i varv och längtar efter att göra massor efter ett drygt års isolering, energin flödar i takt med inspirationen… Jag ska kanske säga tack till kroppen som säger att jag behöver sova en dag, istället för att analysera och leta fel?

På förmiddagen låg jag på rygg i fåtöljen och tittade på de tre delarna i Den stora spermaskandalen och funderade över det mänskliga psyket. Vad driver en man att skaffa hundra barn och sina vänner att skaffa typ tvåhundra barn med hjälp av inseminationer? Kvinnor förda bakom ljuset och barn som plötligt fått mängder av halvsyskon. Avslutade tittandet med Trollsländornas värld. Blev ju så nyfiken på sländornas beteende när vi var på Ljusterö i somras. Det var äggläggning de pysslade med. Hanen greppar tag i honans nacke och behåller det under parning och äggläggning för att ingen annan hane ska ta henne.

Kärleksfullt snärtas 

stjärtar mot vattenytan

i trollsländors dans


(null)


Gick ut med hundarna igen och la mig att sova i fåtöljen. Vaknade i eftermiddags med pandalook 🐼 Mascara under ögonen, öm mage och kalla fötter. Ömklig. Tog ett par nötter och gick en promenad igen 👣🐾🐾 Kände  mig lite piggare.

I skogen kvittrar

nötväckan sin melodi

Tvi tvi tvi tvi tvi


Benlös och vacker

guldskimrande i solen

Anguis fragilis

 

(null)

(null)

Middan blev inte mer kulinarisk än pyttipanna på potatisen som blev över häromdagen, frysta hamburgare och några brunskrynkliga champinjoner. Maken tar kvällsprommisen så jag ska gå och lägga mig nu.

💤 Natti 💤



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0