Svamplycka

(null)
För alla säkerheters skull packade jag in både badkläder och svamplockargrejer i bilen imorse 👙 🔪 

Lika härlig som torsdagen blev blev denna dag, i spontanitetens tecken och tack vare Facebook. Förra veckan såg jag hur en väninna badade i en insjö på Facebook och efter en kommentar så tog hon mig dit i torsdags ❤️ Det blev en magisk kväll!

(null)

För nån dag sen såg jag en kollegas svampkorg på Facebook och efter en kommentar fick jag idag fylla min svampkorg tillsammans med henne. Kan det bli bättre? Jag tror inte det! Tänk att bara kunna … liksom!

Dagen började med en uppstart för oss som jobbar i Hovsjö. Det blev jättebra och ännu bättre efter en lunch tillsammans på kvarterskrogen i solen. Efter lunch hade jag två möten till och efter efterarbetet vid femtiden såg jag att nämnda kollega sökt mig. Jag ringde upp och vi bestämde date hos henne halv sex 🕠 Jag hämtade hundarna och åkte direkt. 

Två timmar senare, efter att ha fyllt 1,5 korg och fått påfyllning av kollegan upp till två korgar åkte jag hem med fångsten. Många liter svart trumpetsvamp 😋

(null)
Lyckliga lösa hundar i periferin

(null)
Svart trumpetsvamp i skogen

(null)
Svart trumpetsvamp i korgen

(null)
Svart trumpetsvamp på rensbordet

(null)
Svart trumpetsvamp på tork 

Hundarna fick sen middag medan jag tog det sista av rabarberkrämen och ett par majskakor till middag. Sen tog jag ett glas rens-vin och tog tag i uppgiften. Som kollegan sa: det är kul att plocka och gott att äta, medan renseriet är den tristare delen. 2,5 timme senare låg iallafall svampen på tork på en provisorisk anordning - på myggnät på kompostgaller uppallat över två stolar framför tvn där luftvärmepumpen kan blåsa den torr.

🍄 Mission completed 🥂 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0