Lödda

Gjorde mig klar att åka på skytte imorse, men med luftfuktigheten i värmen och jag insåg att min regnrock blivit kvar i båten bröt jag ihop. Satte mig att blåstirra in i väggen och fundera vad 17 som är fel! Jag brukar tåla värme rätt bra efter lite invänjning, men inte ångbastuvärme uppenbarligen. Jag bestämde mig för att, vid tillfälle, prata med två personer om skyttet. Behöver pepp och mål, tror jag, åtminstone veta riktning 🎯 

Försökte rycka upp mig så småningom och tog tag i "projekt: stan". Packade in tre kartonger plus lite till som skulle till Röda Korset och såg till att jag hade id och betalkort med. Lämnade in kartongerna mm på Röda Korset, gick in på Ica och frågade om fästing.nu eftersom en nätdoktor hänvisar dit på sin karta. De visste givetvis ingenting så jag köpte potatis och kaffebröd, gick runt och kollade lite om jag såg nån fästingbuss och gick sen ner till apoteket. De hade inte Bamses medicin men kunde på min fråga berätta att de brukar ha tbe-vaccinationer på lördagar men just nu var "hon" på semester. Körde vidare till nästa apotek och fick ut Bamses medicin där.

(null)

Åkte hem och kokade kaffe ☕️ sen började vi med "projekt: försäkring". Jag har fått besked om att mitt försäkringsbolag går upp i ett annat och jag tyckte nåt inte stämde. Så var det oxå. Resultatet blev en förändrad hemförsäkring och byte av bolag för bilförsäkringen. Kriterierna för en låg trafikförsäkring handlar inte alls längre om antal skadefria år utan hur många andra som krockar med samma bilmärke typ 😳

(null)
White Lady och en biskvi. Syrran hade den tårtan på sitt bröllop och jag brukar köpa den ibland för den är verkligen god. Biskvin sparade vi.

Sen tog jag tag i "projekt: mail" och skickade tre mail. Ett enkelt och två mindre roliga. Nu är det gjort iallafall!

Gick ut i köket och började med "projekt: middag". Ville prova på nåt nytt och det var det jag skulle ha potatisen till 🥔 nämligen Lufsa, Ölands landskapsrätt vid sidan av kroppkakor. Det blev helt ok trots att jag höll på att gå under i värmen utifrån, från spis och ugn. Kommer definitivt göra den igen med några smärre förändringar, som fläsk skuret i mindre bitar och lägre temp i ugnen.

(null)

(null)

Regnet

vattnade vår torra jord

Äntligen 


Efter de sista skurarna ikväll har temp och luftfuktighet mildrats, en kväll som har tillbringats med tv och sockstickning.

(null)

(null)

(null)

🧶 Godnatt världen 💦


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0