Ssönda’

Jag åkte iväg på morgonen för terminens första mässa i Hovsjö kyrka. Superhärligt att få börja terminen med gamla och nya besökare och medarbetare. Det blev en jättefin mässa med både nattvard och fin predikan och efteråt, som vanligt, ett härligt kyrkkaffe och samtal. 

(null)

(null)
Psalm 776: Morgon och afton, början och slut, yta och kärna, höjder och djup, allt tillhör dig, Gud, allt tillhör dig.  Tack för barnet inom oss, för mognad och växt, för vardagens möda, för andrum och fest. Tack för vidgade vyer, för skapandets lust, för ansats och vila, för åldrandets höst.

Tack för dofter och smaker, för färger och ljus,
för skapelsens skönhet, för vindarnas sus.
Tack för möten och samtal, för konst och musik, för skrattet och gråten, som gör livet rikt. Morgon och afton, början och slut, yta och kärna, höjder och djup, allt tillhör dig, Gud, allt tillhör dig.


När jag kom hem värmde jag lufsa till lunch, kokade kaffe och plockade fram biskvin från igår och satte mig att prata badrum med maken. Det är inte bara badrummet vi behöver jobba med utan huset i stort. Maken blev inspirerad och började jobba direkt med Kubitsen i det vi kallar förråd. Dit ska vi flytta tvättpelaren och han anammade mitt förslag att inte bygga ut "förrådet" och ta bort ett fönster på norrsidan, utan utnyttja utrymmet på ett annat sätt. Jag tänkte att detta både blir mindre jobb och mer realistiskt 😉

Jag har hunnit tänka lite sen förra gången jag var i Ugglebo, så jag började i sovrummet. Två lådor på min sida garderoben rensades på böcker och artiklar samt alla anteckningar från masterprogrammet. Min masteruppsats blev tyvärr bara en skrivbordsprodukt som jag inte tror nån läste och mina planer på att doktorera har jag slopat så varför i hela friden ska jag ha två stora lådor med "kanske bra att ha"? Annat som åkte ut var min planering på eget företagande, att jobba praktiskt och läkande med utmattningssyndrom. Faktiskt nappade moderaternas ledare i stan på min idé och erbjöd mig gratis lokal… och kanske skulle jag fullföljt planerna, men jag valde att jobba i Huddinge. Det finns många vägar att gå…

Det den bra predikan handlade om idag var både om vars och ens gåvor och att inte förhäva sig. Word! Sluta vara bitter, gräv där du står!

(null)
Bort bort…

Jag fortsatte i Ugglebo. Nu är bilen full av grejer från förra jobbet. Bättre att jag sorterar på jobbet istället för att plocka upp och i igen för vidare transport och så fick jag ännu lite bättre plats i Ugglebo. Jag lyckades fylla en halv kartong till Röda Korset och flytta runt grejer under två timmar så det blev ännu liiite mer överskådligt.

(null)
Grejs till jobbet

(null)
Nej, 2 timmars jobb syns inte…

Preppade potatissallad med ägg, gräslök och aromat men siken från Spiken fick vi slänga då den blivit sur. Istället stekte jag upp två fiskpanetter. Maken åkte till jobbet och jag har sovit gott vid Tvn, men nu har hundarna fått komma ut och vi ligger i bingen 💤 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0