4 minuter…

… så mycket skiljer det sig i dagsljus sen onsdag förra veckan här i Strängnäs. Inte mycket än, men för varje vecka kommer det gå fortare och fortare. Om nån månad kanske det är någorlunda ljust när jag åker till jobbet och bara skymning när jag åker hem. Längtar 🤩 Varför jag tjatar om ljuset beror på att jag är så ljusberoende. Denna årstid är hopplös för mig och jag vaknar knappt de dagar solen inte skiner. 

Ett bevis på att jag inte funkar 💯 när dagarna är korta och grå är denna morgon. Jag åker till mitt arbetsrum i Ragnhildsgården och packar upp. Sen plockar jag fram brevet om körkortsförnyelse och dubbelcheckar kartan på Eniro. Tur 🍀 Jag kollade den igår och imorse, men det räckte uppenbarligen inte 🙄 Min förmiddagsplan var att gå till Trafikverket som skulle ligga helt nära pendeltåget, sen promenera genom Södertälje. Dels för att jag inte gjort det än och är dåligt orienterad bland alla fik, hus och backar folk pratar om när de ska beskriva vägen, men oxå för att se om jag kunde hitta byxor/kjol, kavaj och kanske tillochmed skor till diakonvigningen i januari. Jag upptäckte att Trafikverket inte alls låg vid Södertäljes pendelstation utan vid Södertälje hamns pendelstation 😬 Det är några km skillnad vilka skulle kännas extra träliga i dagens regn ☔️ 

(null)

Eftersom körkortet går ut 4/1 och diakonvigningen sker 22/1 packade jag ner mina saker igen, körde till Trafikverket och fixade det som skulle fixas bland nervösa personer som skulle köra upp/skriva teori… sen körde jag upp till Hovsjö istället.


(null)

Det blev en fin dag i Hovsjö. Hann prata lite med vaktis och dessförinnan fixa lite admin. Skitnervös inför gtj, men även om den inte kunde mäta sig med kollegans, plus att jag inte fick några kommentarer, så tänker jag att den blev ok ändå. Fikat efteråt blev bra iaf.

(null)

Hämtade hundar och åkte hem, gick ut med hundarna och lagade fläskfilé provencale.

Vi har tittat lite på tv och maken, som tog ut hundarna igår och fick åka till jobbet inatt, skickade jag i säng tidigt. Nu har jag sovit en stund vid Tvn och gått ut med hundarna så det är dax att jag följer efter… 🥱





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0