Lördag i Sundbyholm

Jag hade velat åka ut med husbilen i helgen medan maken ville ta det lugnt. Vi "möttes på halva vägen" och bestämde att vi sover hemma och gör en dagsutflykt istället. Valet föll på Sundbyholm av två skäl. Dels finns där fina promenadstråk och dels finns Sigurdristningen där. För några år sen ställdes en utställning i Svenska Spetsars monter i Vadstena med knypplade hällristningar från Vitlycke. Jag ville till Sigurdristningen och se om jag kunde få inspiration till att göra nåt liknande.

(null)
Småbåtshamnen 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Tittar man noga ser man brofästet från Vikingatiden. Sigrid lät bygga den och på hennes tid var det ett betydligt större vattendrag här, nu är det bara en bäck. Nytt för mig var att man kunde låta bygga broar vid en närståendes död och att seden var inspirerad av kristendomen. Ska försöka ta reda på mer för jag gillar symboliken.

(null)

Men Sigurdristningen blir svårknypplad… ska se om jag åka förbi hällristningen i Slagsta snart istället.

Vi gick tillbaka till småbåtshamnen och gick förbi slottet ut på udden.

(null)

(null)

(null)

(null)

Fem km och ca 8000 steg senare åkte vi hemåt, men jag fick maken att stanna till vid en runsten utanför Kjula. Den var rest över Torbärn av han far, Torbärn dog i Ingvarståget på 1000-talet.

(null)

När vi kom hem fick hundarna sova, maken fixade med badtunnan och jag lagade fisksoppa. Nu har vi legat i badet ett par timmar och jag längtar till sängen. Den längtan ska jag tillfredsställa nu 🥱

Tvärs över himlen

sträcker sig Vintergatan -

Badtunnan är varm






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0