Chokladbollens dag

Alltså! Hade det inte varit molnigt inatt så hade det utlovats himlaspektakel. Men det var molnigt. Jag drack ganska mycket vatten för att vakna så jag kunde följa fenomenet, men molnen höll dig envist kvar. Sååå resultatet blev att jag fick springa och kissa hela natten utan att se nåt av norrskenet som var fantastiskt där det syntes, ända ner på kontinenten.

(null)
Maken väckte mig vid 22-tiden och trodde det var norrsken… men det var molnen som drog in 😢

(null)  
(null)
Kl 2.40

A-ja, vad är väl en bal på slottet? Jag har levt hela dagen på den fina kväll vi hade igår med cab-premiär och uteservering 🥰

När vi ätit frukost vid niotiden imorse åkte maken och jobbade med båten. Jag tog tag i materialet jag fick hem från Hovsjö i vintras. Det har legat i lastutrymmet i husbilen, men snart behöver lastutrymmet till annat så det kom in i huset för en vecka sen. Nu körde jag två dynor, en påse halvfärdig babyutstyrsel som blivit liggande i 17 år och en liten kartong från Ugglebo till Röda Korset.

(null)
En kartong är ändå en kartong… så länge det är en kartong mindre 📦 

(null)
Minst en dyna till ska dit, men jag ska knyppla klart spetsen på den

(null)

När jag kom hem klättrade jag upp till växthuset vi inte använt sen mina ben började ruttna och hämtade några krukor. Äntligen planterade jag om resterande tomatplantor 🍅 

(null)
Det är hinderbana ditupp! Men maken har sagt att han ska flytta ner det nu i vår 🌱 

(null)
Det blir himla fint… när vi väl röjer ur det.

(null)
De kroknade lite, men de piggar nog på sig igen 😃

(null)
Vinbärsfuks 😍

Tog en kort brejk före vovvenaden och upptäckte att det var Chokladbollens dag idag. Snabbt kunde jag konstatera att vi hade alla ingredienser hemma så jag rörde ihop det torra, bryggde lite kaffe och ställde fram smör så det skulle bli mjukt ☕️🧈🌾 Sen gick vi. 

(null)

Vi såg nån av de mindre blåvingarna och citronfjäril, och grönsnabbvingen lyckades jag tillochmed få på bild.

(null) 
(null)
Nån som plundrar koltrastens (?) bo 🪺 

(null)
Bofinken sjöng så makalöst vackert för oss

På eftermiddagen rullade jag först chokladbollarna…

(null)

… sen satte jag mig ute i solen och knypplade på det som låg på dynorna från Hovsjö. Jag tänker att de som jobbat med dessa knypplingar vill säkert ha dem, och även om jag slutför dem så har de gjort det mesta själva. Nåt de kan vara stolta över!

(null)  (null)  
När maken kom hem från båten fikade vi, sen fortsatte jag med knypplingarna och maken pysslade med sitt.

(null)
(null)
(null)

Vi grillade ikväll och åt i paviljongen. Inte sommar- men vårvarmt och så skönt! Efter middan tog jag in tomaterna jag planterat om idag samt pelargonsticklingarna jag köpte hos Sune Trygg, men årspelargonen och tomaterna jag planterade om för några veckor sen får övernatta i glaspaviljongen.

Tvn fick avrunda. Hovsjöknypplingarna blev klara. Och jag har inte satt nån timer som stressterapeuten sa, men jag har pysslat utan att planera och känner mig så nöjd med det jag gjort. Det jag har kvar att göra har jag kvar att göra en annan dag 😆


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0