A Sun-day

(null)

Maken hade plockat en liten bukett gullvivor åt mig på morgonpromenaden. Det var väl en bra början på dagen❗️En liten bukett, vilket jag uppskattade då vi båda ondgör oss över "sommarfolket" som länsar skogsvägarna på framförallt gullvivor och liljekonvaljer när de kommer ut till sommarstugorna i maj och juni. I år plockade nån de lila blåsipporna oxå. Alltså, en liten bukett liljekonvaljer till Mors Dag kan väl vara gulligt, men när flera hundra liljekonvaljstänglar plockas vid samma tillfälle… nä 🙂‍↔️ Vi är många som vill njuta blomsterprakten som nån eller några få tar ifrån oss. Jag satte min lilla bukett i en vas jag köpte på nån av Huddinge församlings alla roliga utflykter.  Jag minns inte var, men jag minns att nån gick och smygfilmade mig så jag bjöd på att köpa korsett-vasen iklädd diakonkrage. 

Maken röjde ur växthuset, jag planterade om pelargon-sticklingarna och småfixade med än det ena, än det andra. 

(null)
Äppelträd 🍎 

(null)
Första doppet💦 

Efter andranaden åkte maken och jag på utflykt. Vi tog caben längs småvägarna ner till Sundbyholm. Njutning på hög nivå!

(null)
(null)
(null) 

Där käkade vi lunch…

(null)
Rosaskimrande kebabtallrik under röd markis

… och tog en promenad 👣👣

(null) (null)

Sen åkte vi till Tuna park för att titta på lådor vi ska ha lådor till en ny skohylla maken ska snickra, men dessa var för veka. Vi tog en glass istället.

(null)
Dulce Leche, bubbelgum och lakritspuck

Sen körde vi tillbaka till Granerfeldts handelsträdgård i Ostra och köpte tre lavendel till sommarens fjärilar och två orangeröda pelargoner som jag inte kunde motstå färgen på. En zonal- och en stjärnpelargon vilka verkar ha identisk färg.

(null)
(null) (null) 
Lite molnigt på vägen hem men såååå härligt!

(null)  (null)  (null) 

När vi kom hem fixade vi lite. Lavendel och pelargoner planterades, vi gav oss tid att slappa lite i solen och framåt kvällen bara låg vi och lyssnade till fågelsången. Tänk att det snöade för två veckor sen!

Ingen tv. Ingen knyppling. Bara sommarkväll och fågelsång 🎶🐦



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0