Midsommar

En fantastisk midsommarhelg har vi haft: Jag, djuren och jag hoppas Janne oxå. Torsdagen ägnade jag åt packningsbestyr, både inför midsommar och Vadstena. När jag kände att jag började bli klar med packning och rengöring av djurburar satte jag mig och virkade på en brudpadda som jag inspirerats av då jag blev inbjuden till ett bröllop senare i sommar. Det är två av "mina" ungdomar från Spånga som jag haft i ungdomsgruppen och  som konfirmandledare och som blev ihop på det sista konfaläger jag hade i min tjänst där... nu har det alltså blivit bröllopsdax av det förhållandet! Säger bara "WOW", tänk vad mycket livet innehåller och vad mycket jag får ta del av!
 
 
Jag avslutade torsdagen med att gå på restaurang Skebohov med en f.d arbetskamrat och kompis... Scampi Indiana förstås!
 

Sen for jag ner till landet med packning för 14 dagar och alla djuren! Fredagen bjöd på fantastiskt väder, alla djur var ute och mitt på dagen hämtade jag min gode vän Marianne från Örebro vid tåget i Strängnäs.
 
                         

Framförallt Janne förberedde den mest fantastiska midsommarmåltiden med smögåstårta till förrätt, grillad färskpotatis, baconlindad haloumi och revbenspjäll med fetaoströra och med midsommartårta till efterrätt. Han är en makalös festkock!
 
 
Bakad på mandelmjöl och med hemmagjord lemoncurd!
 
Våra goda grannar från bondgården kom oxå över och delade midsommarkvällen med oss. Vi har verkligen haft det jättetrevligt!
 
           
Hackspetten har ett par gånger nu flugit in i den största av våra holkar...
 
Vi ska vaaaandra i Guds kärleksljus, vi ska vandra i Guds kääärleksljuuus...
 
 
Lördagen och en stor del av söndagen har gått i lättjans tecken. Jag har broderat på en bröllopstavla medan Marianne och jag hängt i den av Janne nybyggda glaspaviljongen. Det har varit så otroligt skönt och rogivande. Så i eftermiddags körde jag hem Marianne till Örebro och fortsatte sen till Vadstena.
 
 
Kolla vad jag hittade i en fönstersmyg! Familjen är stor!
 
 
 
I regn och rusk gick färden mellan Örebro och Vadstena... men nu är jag här och incheckad. Har t.o.m varit hunnit med traditionen, nämligen den första måltiden i Vadstena inför varje knypplings-start inmundigas på pizzeria Venezia. Detta blir femte året! Läs mer på ett, scrolla längst ner i månaden --> två, 12 dagar finns att läsa men här hittar du första dagen 2011 --> tre och samma här, 12 dagar knyppling efter denna --> fyra. Nu börjar knypplingsäventyret 2013!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0