Ett varmt mottagande

Imorse när jag klev upp visste jag att jag hade en full dag framför mig. Lite orolig och nervös, men dagen blev kanonbra!
 
 
Strax före nio seglade jag in på jobbet, drog ut gudstjänstprogrammet från mailen och gick upp till kyrkan för att delta i genomgången innan gudstjänsten. Efter processionen blev jag och kollegan välkomnade av kyrkoherden och det kändes gott i den nästan fullsatta kyrkan. Barn- och ungdomskörerna sjöng, prästen höll en jättefin predikan om en pojke som räddade sjöstjärnor, det var en jättefin familjegudstjänst och jag kände återigen hur glad jag är över att få jobba här just nu!
 
Psalm 96 - Öppna mig för din kärlek
 
 
Janne, mamma, pappa, Monica, Linnéa och lilla Meija kom och det värmde mig. Alla har ju långt att åka. Efter gudstjänsten och lite mingel bjöd mina föräldrar mig på lunch på Skebohof i Högdalen eftersom jag nyss fyllt år och det var jättemysigt att få sitta och bubbla med dem en stund. Monica, Linnéa och Meija var inbjudna till en annan syster och Janne åkte hem till Bamse. Efter lunchen körde föräldrarna mig till Syfestivalen. Jag skulle gå med en kompis men hos fick inte igång sin bil. Jag beslutade mig för att gå själv ändå. Föräldrarna släppte av mig vid mässan och fortsatte hem mot Roslagen.
 
 
Jag blev lite förvånad när jag betalade min biljett kl halv två och de sa att bara mässan höll på till fyra! Jag trodde det var öppet till sex! Inte fick jag någon rabatt på priset heller, men strunt samma, jag hade bestämt mig för att gå så jag gick in. Jag började med att leta reda på knypplarna. Hittade både Svenska Spetsar, där jag köpte knallrosa metalltråd och en bok till kompisen vars bil inte startade, och Knyppelpinnarna, de som ringde häromveckan och frågade om jag kunde tänka mig att vara valbar till styrelsen. Det blev åter prat om styrelsen och jag lovade försöka komma nästa söndag. Sen hittade jag Frivolitetsknuten också. Två damer kände jag igen där, dels henne som jag hade som lärare när jag gick kurs 2009 och dels en äldre kvinna som jag lärde mig minst lika mycket av. Läraren var lite bitsk och hård, mindes jag, medan denna äldre dam var mjuk och såg lite busig ut när hon lärde mig saker som inte läraren såg. Nu pratade jag en stund med dem och blev inbjuden till kamratcirkel en söndag i månaden. Ja, vi får väl se vad tiden räcker till. I den bästa av världar ska jag hinna med min knyppelkurs varje måndag, kursen jag är elev på varannan tisdag, Knyppelpinnarna en söndag i månaden och friflygning med Ragnar en lördag i månaden... och Frivoliteter en söndag i månaden? Nej det går ju inte, men om jag kör fast i split-ringarna kan jag få åka dit och få hjälp, lovade de, och DET kan vara roligt. Det är länge sen jag slog frivoliteter nu.
 
Här kommer lite inspirationsbilder:
Frivoliteter
 
Knyppling
 
Dagens inköp blev få men lite dyrare. Först den rosa metalltråden då och boken om Knyppling till kompisen vars bil inte startade, sen ett kort som den äldre damen vid Frivoliteterna gjort och till sist ett ryskt broderi och två gröna knappar... som jag vid ett senare tillfälle ska berätta vad jag ska ha dem till.
 
Knyppelboken med metalltråden och knapparna, broderiet och det fina frivolitets-kortet
 
Halv fyra tog jag tåget från Älvsjö till Huddinge och hämtade bilen, åkte hem, sa hejdå till Janne som skulle till jobbet, gjorde blåbärsparfait med lite chokladhack samt mandelfisk med broccoli innan jag tog itu med disken. Äta middag orkar jag inte efter den fantastiska kina-buffén på Skebohof, men det blir matlådor till imorgon. Fisk till både lunch och middag? Jajamen, mandelfisken är så god att den kan ätas flera gånger i veckan om så är!
 
Fy vad trött jag blev. Det blir nog inget broderi ikväll... och jag som var så sugen! Nå, det kommer fler kvällar, kvällar när jag dessutom har långtråkigt. Det blir nog en tidig Bamsenad och säng inom kort skulle jag tro... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0