Midsommarhelgen

Att inte planera ett jota kan ibland ge de bästa resultaten... och ibland bli katastrof. Vi lät allt bero och vår helg blev toppenbra! Det enda vi hade planerat var att åka ut till Roslagen på midsommardagen. En kusin som bor i USA är där just nu och vi tänkte passa på att träffa henne, det var tre år sen sist. Janne hade fixat med midsommar-mat för vi ville ändå fira midsommar då han var ledig. Vi var på väg att etablera en god midsommartradition med våra närmsta grannar samt goda vännerna från Örebro, men förra midsommarafton jobbade Janne plus att ena syrran gifte sig så det känns som vi kom lite ur fas med den. Jag har dessutom varit så trött att jag lite grand överaskades av midsommar, fattar inte hur det bara kom liksom... Det var ju påsk nyss!
 
På midsommarafton la Janne oxfilé i marinad och gjorde sin midsommartårta med marängbotten, choklad- och bär-grädde samt massor av hallon och jordgubbar! Den tårtan har blivit ett måste!
 
 
Vi bjöd in närmsta grannen på fika och lyckades smälla i oss halva tårtan. Den andra halvan tog vi med oss på kvällen. Bonden och hans fru var över och önskade oss glad midsommar på väg till lunch hos sin son, och vi bestämde att vi kunde grilla hos dem istället för att vara ensamma hemma. Framåt eftermiddagen kom bonden kom över med traktorn och hämtade upp vår gasolgrill i skopan. Det blev en trevlig kväll med mycket god mat.
 
Att elda torkad björkticka är ett gammalt knep att hålla myggen borta
                                                                               Hugo (Bamses pappa) och Rambo
 
Bertil blir 19 år i augusti. Två år till och han kan slå tax-rekord!
 
Så på midsommardagen åkte vi ut till Roslagen. Vi hittade kusinen och syrran som har "perioden" på landet just nu, nere vid vattnet. Vi pratade en stund och blev sen uppbjudna på leftovers - lax och hovmästarsås på knäckebröd, så himla gott!
 
                                                                          Syrran och Rambo fann varandra

Vi hann också fika och umgås en stund med mina föräldrar samt titta in till faster och farbror och beundra deras fantastiskt söta lilla ettåriga sphynx Kirri.
 
 
Vi kom hem vid halv elva, då blev det take-away middag från Chop Chop i Enköping! Mums!
 
Söndagen har nått halvlek! Det har öst ner, just nu är det uppehåll. Jag ska packa ut det sista i bilen och ge mig av... mot knyppel-land! Det är två år sen sist!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0