Uppe med tuppen

Faktiskt riktigt skönt att gå upp tidigt. Jag hade satt väckarklockan på halv sju för vi skulle vara hos veterinären klockan åtta 🕗 men jag låg vaken från tjugo över fem ⏰ Gick upp klockan sex och gjorde frukost vilket gjorde att jag kunde njuta frukosten ute i behagliga 20 grader. Sen blev det kiss-jakt med glasskålen igen. Vi fick ihop ett par ml även idag. Veterinären ska göra en odling på pinket.

Uppe med tuppen
Sommarmorgonen är sval
trots en tropisk natt

 

Tjugo i åtta satt vi utanför veterinären och väntade. En timme senare var Bamse röntgad och inlagd för operation. Det var inte tanken när vi åkte dit, men det blev så. Hans urinstenar var oförändrade och blodet i urinen skulle kunna bero på urinvägsinfektion eller så skavde stenarna sår... eller både ock. Hursomhelst sa veterinären att stenarna stör honom och de ska inte vara där, så jag tackade ja till operationen idag, för varför ska vi vänta? Det var alltså ingen akut operation men veterinären hade tid idag. Hon sa att de opererar normalt inte under sommaren men hon skulle göra en annan operation idag så hon kunde ta Bamse oxå. Jag nappade på det med tanke på vår semester i augusti och hundarna sen börjar dagis när jag börjar jobba. 

 
Rambo och jag satte oss en stund i det intilliggande Gorsingelund och smälte information och fakta. 
 
 
Innan vi åkte hem skyndade jag mig in på Coop för att köpa  lite av den nya kosten jag ska prova. Jag inbillar mig att jag fått IBS eller nåt liknande. Hursomhelst började magen krångla nåt otroligt några månader efter galloperationen för 1,5 år sen och jag har ännu inte fått bukt med problemet. Igår pratade jag med en kostrådgivare på Medichecks sköldkörtelklinik som hade en helt annan kunskap än vårdcentralens dietister. När jag provade AIP för drygt två år sen mådde jag så mycket bättre och jag gick ner 20 kilo i vikt på kort tid, men med stor sannolikhet var det oxå den snabba stora viktnedgången som orsakade ett kraftigt gallstensanfall med bukspottkörtelinflammation till följd. De ville inte ta bort gallan då eftersom röntgen visade nåt annat i buken som kanske måste opereras, som senare visade sig vara ett lymfangiom som inte behövde opereras, så när jag ett drygt halvår senare fick gallstensanfall blev jag inlagd och opererad. Jag har provat AIP igen men magproblemen kvarstår. Att få prata med en dietist som har kunskap om sköldkörtelproblematik och vad detta kan medföra ställde all min kostkunskap på ända. Att t.ex äta fiberrika grönsaker är inte alls så bra med mina problem. Istället ska jag sträva efter lättsmälta sockerarter så som kokt äpple, glass eller t.o.m smågodis i kombination med mycket protein som ägg, vit fisk eller kött från gräsbetande djur för att avlasta levern. Mina dåliga levervärden är en följd av hypotyreosen då levern jobbar för högtryck! Det är nämligen i levern hormonet T4 omvandlas till T3 och jag äter ju både T4 (Levaxin) och T3 (Liothyronin). Himla intressant och så låter det logiskt. Så idag sprang jag in och köpte äpplen, fruktyoghurt, ost, smågodis, gräddglass, mjölk, morötter och torsk 🤔 Himla spännande med en kost där glass och smågodis får ingå, men det är enkla sockerarter för kroppen att bryta ner! Och salt! Salt med jod i "vanlig" mängd, sen massor med havssalt utöver det. Vi får se var detta landar, men det vore väldigt skönt att få ordning på "lilla maggen". Hon hade inga recept eller kokböcker att rekommendera, med om jag hittar en kokbok från 1950-talet eller tidigare finns mycket att hämta därifrån, menade hon. Det låter inte alls så illa...
🥩 🐟 🥚 🍬 🍦 🥛🥕 🥔 🧂 
Eftermiddagen spenderades i telefonen. Grannen och jag skulle ta en sväng med hundarna men hon kom i golfbilen med barnbarnen så det blev en annorlunda promenad. Rambo ville absolut upp i bilen när jag skulle hjälpa grannen att vända den och sen fick jag köra hem i den stillastående hemska värmen. Det var jättekul! Och skönt med en svalkande fartvind 💨 

 
Sen dröjde det inte länge innan veterinären ringde och jag kunde hämta Bamse halv fem 🕟 Han har ett snitt på magen och är fortfarande ikväll kraftigt påverkad av opioiderna. Är han inte bättre imorgonbitti ska vi komma in för ett motmedel, vi vet sen tidigare att han tål just opioider dåligt, men han måste ju vara smärtlindrad vid operation. 

 
Nu får vi sova gott och hoppas på en bra morgondag.
 

Lilla fina Bams’
har fått ett snitt på magen

Han mår inge bra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0