En bajspåse kantareller

(null)

Det kan för somliga låta absurt, men jag tror många hundägare i skogsmiljöer inte ens reagerar på dagens rubrik. Hemma hos oss är det en självklarhet. Under höstarnas planerade svamputflykter har man givetvis med sig för ändamålet lämplig utrustning, men "snubblar" man över lite svamplycka på hundpromenaden är hundbajspåsar ett mycket praktiskt alternativ till att ständigt gå med en korg på armen. Vi använder det tillochmed som ett mått - "jag hittade X antal bajspåsar kantareller". 

Imorse kom maken hem med en bajspåse kantareller. Inte full, men så det räckte som gott tilltugg. Efter frukost satte jag mig att rensa dem innan jag gick in till fåtöljen och började jobba…

Först ut skrev jag in höstens 10 knyppelkvällar på ABF i Strängnäs i min almanacka, sen skickade jag sms med datumen till mina nio härliga elever 9️⃣💬 

(null)
Bild från vårens avslutning. Hortensian "Lace cap" i förgrunden.

Sen höll jag på ett par timmar med föreningstidningen, redigering av sista artikeln samt ordföranderutan. Nu är dessa utmailade för godkännande och jag hoppas kunna skicka tidningen på tryck imorgon eller på tisdag.

(null)
Nr 110 innehåller 24 sidor rafflande knyppling

Jag fortsatte med utskicket av inspirationshäftet jag lovade deltagarna i smyckeskursen i juni.

(null)
Till sist öppnade jag min arbetstelefon, ögnade mailen och smsade återbud till de besök jag hade inbokade under min sjukskrivning 🤕

(null)

"Belönade" mig med skalpmassage med rosmarin när jag var klar efter fyra timmar.

(null)

Sen greppade jag kryckan och gick ut med hundarna. Maken har beredskap och fick utryckning mitt på dan.

När jag somnade igår tänkte jag att "imorgon har jag tre alternativ om jag inte vill vara hemma hela dagen - gudstjänst i Vansö kyrka kl 11.00,  temadag om fjärilar på fältstationen Rördrommen kl 11.00 eller/och kvällskonsert i Härad kl 18.00". Jag vaknade kl 9.20 så jag släppte de båda första alternativen och tänkte känna efter framåt kvällen om jag orkade gå på konsert… döm om min förvåning när jag på eftermiddagen upptäckte att konserten är först om två veckor. Inte desto mindre sugen var jag på något innehållsrikt uppbyggande, så kom jag att tänka på kvällsandakten i Stallarholmen i maj då jag fick veta att de hade gudstjänster kl 16.00 i Överselö. Jag kollade upp det, tog en raggardusch och åkte.

(null)Överselö kyrka började byggas på 1100-talet. Dessförinnan stod här en träkyrka, så invånarna på Selaön blev kristna tidigt. Tänker på Blot-Sven som stenade st Eskil år 1080. Strängnäs-borna höll fast vid asa-tron lite längre 

(null)
Fantastiska takmålningar från 1400-talet, de är äldre än Albertus Pictor och härstammar från någon av de inhemska målarskolorna i Mälardalen.

(null)
St Elin av Skövde! Henne målade jag på senaste ikonmålarkursen

(null)
När vi sjöng psalm 303 föll min blick på psalmen på sidan bredvid. Den tar jag till mig ❤️‍🩹

(null)

(null)

(null)
Inte mindre än fyra runstenar utanför kyrkan och en inmurad i väggen vid ingången.

Jag hoppade över kyrkkaffet och gick en sväng i och runt kyrkan. Känner mig asocial för närvarande eftersom jag har så nog med mitt trasiga själv just nu.

På vägen hem stannade jag i båthamnen igen och simmade en stund. Kände mig jättenöjd och hoppas detta kan bli en god vana.

(null)

(null)
22 i luften trots blåsten. Säkert lika varmt i vattnet💦

När jag kom hem tog maken ut hundarna och jag fixade rester till middag. Eftersom jag blev dålig igår misstänker jag att grillköttet innehöll något jag inte tål. Det är just det som är så bra när man varit strikt med AIP och sen återintroducerar mat och kryddor en efter en. Köttet var marinerat i paprika och chili, där kan en av mina inflammations-triggers finnas. Jag ska testa igen, ett i taget eftersom paprika är mildare än chili även om de är nära släkt 🫑🌶️  Idag fick maken köttet och jag tog köttbollar jag frusit in tidigare, kantarellerna han plockade åt mig imorse samt frukt och våra egenodlade vildtomater.

(null)

Maken la sig vid 9️⃣ och jag slog på Tvn - Morden i Midsomer. Och nu är hundarna natt-kissade 👣🐾🐾 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0